KakanjLive | Četvrtak, 02.07.2020. godine

Prijem za osnivače Naše škole sporta

12.04.2017. - Općinski načelnik razgovarao sa Nejrom i Arnesom Šabeta, iz “Naše škole sporta” koja uspješno djeluje u Kaknju

skolasportatexstOpćinski načelnik razgovarao sa Nejrom i Arnesom Šabeta, iz “Naše škole sporta” 

Gosti su načelniku predstavili sjajne rezultate “Naše škole sporta” na planu okupljanja i treniranja kakanjskih mališana i omladine, te sjajne rezultate na takmičarskom planu.
Svojim gostima načelnik je čestitao na rezultatima, te iznio planove za nova poboljšanja u oblasti izgradnje, obnove i proširenja sportske infrastrukture u Kaknju sa akcentom na proširenje dvoranskih kapaciteta.

Planirano proširenje kakanjske sportske dvorane i “Našoj školi sporta” bi olakšalo rad obzirom da se ova škola susreće sa potrebom za više termina za treninge i više dvoranskog prostora kako bi odgovorila na činjenicu da svakodnevno dolaze novi članovi koji žele biti dio velike sportske porodice okupljene pod nazivom “Naša škola sporta”.

nasaskolaodbojkapionirkeU subotu 1.aprila 2017.godine u Donjem Vakufu odigrana je završnica Omladinske lige Srednjobosanskog kantona/kantona središnja Bosna u odbojci za predpionirke na kojoj su kakanjske djevojčice – članice “Naša škole sporta” osvojile prvo mjesto

Osim djece i mladih, ovu lijepu kakanjsku sportsku priču podržali su i oni nešto stariji za koje Nejra organizira i vodi rekreacije. Tako su dio ove priče postale i profesorice, i medicinsko osoblje, i druge Kakanjke koje žele zdravo živjeti uz rekreativne sportske aktivnosti i druženje.
Uz sportske aktivnosti „Naša škola sporta“ organizira i predavanja o raznim temama, izlete u prirodu, organizaciju takmičenja, odlazak na planinu, ekološke akcije, objavljeno je između ostaloga na službenoj web stranici Općine Kakanj.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u