KakanjLive | Četvrtak, 21.10.2021. godine

Prijem za novu grupu pripravnika

01.10.2021. - Načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević u četvrtak 30. septembra u sali Općinskog vijeća upriličio je svečani prijem za sve kandidate koji će u narednih godinu dana, na osnovu javnog poziva Općine Kakanj, obaviti pripravnički rad

pripravnicivelika

Podsjetimo, na prijedlog načelnika Bajtarevića na nedavno održanoj sjednici Općinskog vijeća Kakanj usvojeno je novih 35.000 KM u pomenutu svrhu čime je omogućeno da svi kandidati koji su se prijavili i koji ispunjavaju uslove iz javnog poziva budu angažirani.

Općina Kakanj će poslodavcu koji je primio pripravnika ili angažovao lice na stručno osposobljavanje, mjesečno isplaćivati bruto iznos od 500,00 KM, u periodu od najviše 12 mjeseci, a od toga će se pripravniku ili angažovanom licu na stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa isplaćivati u neto iznosu mjesečno najmanje 400,00 KM.

Radi se o angažiranju lica sa završenim VII stepenom stručne spreme ili visokog obrazovanja Bolonjskog sistema studiranja sa najmanje 180 ECTS, radi stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u