KakanjLive | Subota, 06.06.2020. godine

Prijem za goste iz HeidelbergCementa

22.03.2016. - U uredu načelnika Općine Kakanj danas je upriličen prijem za članove Uprave HeidelbergCementa, te članove Uprave Tvornice cementa Kakanj

tckodnacelnikaZajednička fotografija

Gosti načelnika bili su: Andreas Kern, dugogodišnji član Uprave HeidelbergCementa koji je do sada bio zadužen za regiju Istočna Evropa – Centralna Azija, a koji se povlači sa pozicije člana Uprave. Zatim dr. Albert Scheuer, član Uprave HeidelbergCementa koji će sada umjesto Kerna biti zadužen za regiju Istočna Evropa – Centralna Azija, te za Heidelberger Technology Center (HTC).

kernnerminAndreas Kern, dugogodišnji član Uprave HeidelbergCementa i načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra

Gospodin Scheuer je ovom prilikom, izmeđuz ostaloga rekao da su „društvena odgovornost i podrška lokalnoj zajenici duboko utkane u dugoročne planove HeidelbergCementa i dače se kao i do sada na tome dosljedno istrajavati.

albertnerminAlbert Scheuer, član Uprave HeidelbergCementa i načelnik Nermin Mandra

U delegaciji gostiju još su bili i Robert Breyer, direktor HTC-a za područje Centralne Evrope i Centralne Azije, te Izudin Neimarlija i Zehra Obralija, članovi Uprave Tvornice cementa Kakanj.
Na prijemu se razgovaralo o radu Tvornice cementa Kakanj u proteklom periodu, ulaganjima u proizvodna postrojenja, ulaganjima u zaštitu životne sredine, o saradnji sa lokalnom zajednicom, te planovima za budući period.

Zahvalnost HeidelbergCementa Općini Kakanj

Članovi Uprave HeidelbergCementa i Uprave Tvornice cementa Kakanj su se zahvalili na dobroj saradnji i razumjevanju na koje nailaze u Kaknju i na podršci koju imaju od Općine Kakanj vezano za investisije koje su se realizirale i koje se trenutno realiziraju u Tvornici cementa Kakanj.

Zahvalnost Općine Kakanj Tvornici cementa

Općinski načelnik Nermin Mandra je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da Tvornica cementa Kakanj pokazuje visok nivo društvene odgovornosti i senzibiliteta prema kakanjskoj lokalnoj zajednici. Izrazio je zahvalnost za pomoć koju je Tvornica cementa pružila građanima Kaknja i BiH kroz sanaciju posljedica prirodne nesreće iz maja 2014.godine, zahvalnost za pomoć pri sanaciji infrastrukture u kakanjskoj lokalnoj zajednici, zahvalnost za pažnju koju Tvornica cementa pokazuje prema djeci i mladima kroz izgradnju igrališta i sportskih poligona, zahvalnost za pomoć Domu zdravlja Kakanj, sportskim klubovima, udruženjima građana, kakanjskim školama…

robertnerminRobert Breyer, direktor HTC-a, sa reljfnim drvorezom sa Zgošćanskog stećka

Jedinstveni kakanjski pokloni za drage goste

Svojim gostima načelnik je uručio prigodne darove u znak sjećanja na posjetu Kaknju. Radi se o reljefu sa ukrasima koji se nalaze na Zgošćanskom stećku – simbolu bosanske srednjovjekovne državnosti, te korpi proizvoda kakanjskih poljoprivrednih proizvođača.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u