KakanjLive | Petak, 18.06.2021. godine

Prijedlozi za petnaestoaprilska priznanja

31.03.2017. - Na današnoj sjednici Općinskog vijeća Kakanj, vijećnicima će na usvajanje biti ponuđen i prijedlog odlukle za dodjelu petnaestoaprilskih priznanja. Za Grb općine Kakanj predložena JU KSC Kakanj

zgrada_opcine

U povodu 15. aprila – Dana općine Kakanj, Općinskom vijeću se predlaže da se dodjeli jedan Grb, tri plakete sa diplomom i pet zahvalnica.

Javna ustanova kulturnosportski centar Kakanj ove godine obilježava 50 godina neprekidnog rada i postojanja i to je sasvim sigurno jedan od bitnih razloga zašto se pored ostaloga ova ustanova predlaže za dodjelu „Grba općine Kakanj“. U obrazloženju se još kaže da je to ova ustanova zaslužila za afirmaciju i promociju općine Kakanj na kulturnom, sportskomi obrazovnom nivou kao i drugim segmentima društvenog i javnog života.

Predloženo je da „Plaketa sa diplomom“ bude dodjeljena Rudarskoj glazbi za afirmaciju kulturnog života u Kaknju kao i promociju općine na državnom imeđunarodnom nivou. Kao zaslužni građani za Plakatu sa diplom se predlažu Igor Andrijević za postignute privredne uspjehe i veliki nesebičan sportski, humanitarni i obrazovni angažman i Rešad Merdić za predan rad i veliki doprinos društvenoj zajednici kroz svoj politički i privredni angažman.

Za petnaestoaprilske zahvalnice predloženi su Raif Čehajić za promociju i očuvanje historije i njegovanje kulturne baštine općine Kakanj, Hasan Alajbegović za predan rad i veliki doprinos u razvoju poljoprivrede i stočarstva u Kaknju i Željko Kolaković za veliki angažman u poticanju povratka, obnove i izgradnje na području općine Kakanj naročito Kraljeve Sutjeske. Pored ovih građana za dodjelu zahvalnica predloženi su i Slovensko udruženju građana „Jožef Špringer“ za doprinos u cjelokupnom razvoju općine Kakanj i afirmaciji nacionalnih manjina u BiH i Sekciji dobrovoljnih davalaca krvi RMU Kakanj za nesebičan i velikodušan doprinos očuvanja života građana općine Kakanj.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u