KakanjLive | Ponedjeljak, 25.05.2020. godine

Prijavite učešće u pohodu-Stazama kakanjskih heroja

25.04.2017. - Poziv pješacima, biciklistima i motociklistima: Prijavite učešće na Memorijalnom pohodu/Memorijalnoj vožnji “Stazama kakanjskih heroja”. Kontakt osoba za prijave je Alisa Bečirhodžić, šef Odsjeka za boračko-invalidsku zaštitu, kontakt telefon 032/771-800, lokal 846.

vozucaspomemnikPopova luka, prilikom jednog od ranijih pohoda

Ispod krošnji stoljetnih borova, na lokaciji Popova Luka (Kamenica, Zavidovići), u širem području nekadašnjeg vozućkog ratišta na kojem su bile angažiranje kakanjske vojne formacije, sagrađeno je veliko memorijalno zdanje – spomenik sa imenima 107 kakanjskih šehida vozućkog ratišta.

Na lijep i dostojanstven način kakanjski patrioti će i ove godine, 28.aprila, posjetiti ovo spomen-obilježje, te iskazati pijetet i poštovanje prema šehidima i poginulim borcima vozućkog ratišta.
Pozivamo pješake, bicikliste i motocikliste da prijave svoje učešće na Memorijalnom pohodu/Memorijalnoj vožnji “Stazama kakanjskih heroja” od Ponijera/Kaknja do Kamenice. Kontakt osoba za prijave je Alisa Bečirhodžić, šef Odsjeka za boračko-invalidsku zaštitu, kontakt telefon 032/771-800, lokal 846.

Prijava je potrebna kako bi Općina Kakanj osigurala logističku podršku u smislu obezbjeđenja prijevoza za pješake i bicikliste do Ponijera i nazad iz Kamenice do Kaknja, obezbjeđenja užine i osvježenja, obezbjeđenja kačketa sa natpisom “Kamenica 2017” za sve učesnike…

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u