KakanjLive | Ponedjeljak, 28.09.2020. godine

Prijava kontakta sa osobama iz Breze i Visokog

24.03.2020. - Postoje saznanja da su neki građani Kaknja bili u kontaktu sa osobama iz Breze i Visokog kod kojih je utvrđeno prisustvo novog korona virusa. Prijavite se jer jedna neodgovorna osoba može napraviti problem svim stanovnicima Kaknja, poručuju iz Doma zdravlja

domzdravljazgrada

Iz Doma zdravlja pozivaju sve građane koji su bili u kontaktima sa osobama kod kojih je potvrđeno prisustvo novog korona virusa iz susjednih općina (Breza i Visoko) da se obavezno prijave putem telefona i da izvrše registraciju i prijavu svog boravka na sljedeće brojeve: 032/460-964, 032/465-989, 032/460-950, 032/460-958 ili 124

Poslije prijave na neki od ovih brojeva, građani koji su bili u kontaktu sa osobama iz Visokog i Breze, dobit će potrebne instukcije o daljnjem postupanju.
Neophodno je odmah da te osobe započnu sa samoizolacijom kao i osobe koje su bile s njima u kontaktu. Izbjegavanje bilo kojeg oblika kontakta je način da zaustavimo pojavu novog korona virusa na području naše općine.

Molimo sve građane da zaista najozbiljnije shvate novonastalu epidemiološku situaciju i da se svi redom pridržavamo ranije navedenih mjera. Jedna neodgovorna osoba može napraviti problem svim stanovnicima naše općine, a mi se iskreno nadamo da među nama nema neodgovornih pojedinaca.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u