KakanjLive | Subota, 04.07.2020. godine

Prevoznici odbijaju transport cementa

21.03.2020. - Nezadovoljni smanjenjem cijene za transport, prijevoznici su potpisali peticiju kojom su izrazili nezadovoljstvo i predložili svoj cjenovnik. S druge strane iz Tvornice izražavaju razumijevanje za uslove rada koje izaziva pandemija ali ističu i da su primijenili stavku iz Ugovora koja definira promjenu cijena ukoliko dođe do promjene cijena na tržištu nafte i naftnih derivata

kamioni_004
Najmanje dvadeset prevoznika: HN Transport, Mamos, Beged, Imel Šped, Trgošped, Zaimović, abiBS, Kuzma Transport, uključujući samostalne prevoznike, odbija transport rinfuznog i uvrećenog cementa iz Tvornice u Kaknju.

Tvornica Cementa Kakanj je odlučila smanjiti cijenu usluga prevoznicima zbog smanjenja cijena goriva na tržištu. Zbog toga su prevoznici pred Tvornicom cemanta Kakanj organizirali potpisivanje peticije tražeći da im se priznaju cijene transporta koje su naveli u peticiji, a odnose se na destinacije u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Prevoznici su posebno povrijeđeni činjenicom da se umanjenje cijena njihovog rada dogodilo u trenutku –pandemije kada imaju otežane uvjete rada.

Iz izvora bliskih Tvornici cementa saznali smo da sa njihove strane postoji razumijevanje za uvjete rada koje uzročno posljedično izaziva pandemija Korona virusa otežavajući rad u transportu. Naš izvor je, istako i činjenicu da je ranije potpisan ugovor u kojem se kaže da će doći  do korekcije cijena transporta ukoliko se na tržištu nafte i naftnih derivata dogodi promjena cijena.

 

prevoznici

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u