KakanjLive | Srijeda, 25.11.2020. godine

Premijera Malog princa u Domu kulture

01.06.2017. - Još jedna premijera Škole glume koja djeluje pri JU KSC Kakanj: U četvrtak 1.juna na repertoaru “Mali princ”

princntekst

U četvrtak 1.juna 2017. godine u Domu kulture Kakanj, u 17:00 sati, bit će upriličena još jedna premijera predstave kakanjske Škole glume koja djeluje pri Javnoj ustanovi Kulturno-sportski centar Kakanj. Radi se o predstavi „Mali princ“ Antoine de Saint-Exupéry-a u kojoj glumi starija grupa polaznika „Škole glume“. U predstavi igraju: Irma Numanović, Armin Šolbić, Ines Delibašić, Saša Vasiljević, Emin Brkić, Ena Sikira, Hana Bjelopoljak, Amer Javoraš, Elma Kubura, Aida Vehabović, Ajla Husika, Merjem Kulović, Ema Hasagić i Mejrema Selimović . Režiju za predstavu potpisuje Miroljub Mijatović, a asistent režije je Mirza Bajramović.

Cijena ulaznice iznosi 4 KM. Jedna ulaznica podrazumijeva ulaz za dvije osobe, dakle za dijete i roditelja. Ulaznice se mogu kupiti na info-pultu Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj (trenutno se nalazi u prostorijama Muzeju Kaknja) i na biletarnici Doma kulture neposredno prije premijere predstave.

Četveromjesečni ciklus radionica za stariju grupa polaznika Škole glume obuhvatao je drugačiji, odnosno ozbiljniji pristup radu na sadržajima, a koji su vezani za proces nastajanje ove predstave. Uz vježbe iz govora, glume, scenskog pokreta i tehnike glasa, ciklus radionica ove godine je obuhvatao i rad na analizi sadržaja iz poetskog i proznog materijala sa ciljem da polaznici steknu naviku razvijanja pozorišne logike i značenja govorne radnje.

Predstava se bavi dječakom, tinejdžerom, koji se pokušava uklopiti u društvo u kojem živimo danas. Mali princ se tokom svoga putovanja upoznaje sa likovima koji će u konačnici formirati njegovu ličnost, nudeći mu različite ideje, pouke koje predstavljaju i životne vodilje za svaku mladu osobu. Naravno da se u predstavi nalaze i svi prepoznatljivi elementi sa kojima se danas često mladi ljudi susreću, a sve sa ciljem da se izbore za svoja mišljenja i prava. Zastupljeno je jako puno scenskog pokreta kao i savremene muzike, te video uradaka koji će biti projicirani za vrijeme predstave.

JU KSC Kakanj

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u