KakanjLive | Petak, 27.11.2020. godine

Preliminarni rezultati za Općinsko vijeće Kakanj

16.11.2020. - Stranka demokratske akcije, neslužbeno ima najviše vijećnika, ukupno 13. Osvježenje u lokalnom parlamentu je Naša stranka sa tri mandata

 kakanjsala

Prema neslužbenim rezultatima, Stranka demokratske akcije u Općinskom vijeću Kakanj imaće 13 mandata. Slijedi SDP sa četiri mandata. Zatim po tri mandata Stranka za BiH Naša stranka. Po dva mandata bi trebali imati DF i SBB. Nezavisna bosnaskohercegovačka lista i HDZ BiH, također su uspjele prebaciti  izborni prag i trebaju imati po jedno mjesto. Jedno mjesto pripalo je i nacionalnim manjinama. Nijedan nezavisni kandidat, prema trenutno poznatim neslužbenim rezultatima nije ušao u Vijeće, a izborni prag nisu prebacil:  A-SDA, NB, PDA, NiP, Platforma za progres i Stranka penzionera. 

Na osnovu  rezultata koji su objavljeni na stranici CIK-a, poslije 47 obrađenih  biračkih mjesta ili 78,33 prebrojanih glasačkih listića sastav Općinskog vijeća Kakanj, mogao bi izgledati ovako: 

Stranka demokratske akcije (SDA): Aldin Šljivo, Džemal Bećirhodžić,  Mejrema Purišević, Izudin Pušćul,  Nedim Mušija, Edin Aliefendić, Namir Talić, Nerma Aliefendić, Mediha Mamela, Izudin Hrusto,  Omer Musić, Elvir Delibašić i Safet Šahman. 

Socijaldemokratska partaija (SDP): Ahmed Begić, Eldin Mijoč, Vinka Aletović i Miroslav Spasojević. 

Stranka za BiH (SBiH): Mirsad Tursum, Sabit Čehajić i Hatidža Šahman. 

Naša stranka (NS): Branko Češljić, Dževdet Huskić i Behija Kulović. 

Savez za bolju budućnost (SBB): Enver Merdić i Mugdin Gorak. 

Demokratska fronta (DF): Adnan Čobo i Armin Bašić. 

Hrvatska demokratska zajednica BiH (HDZ BiH): Slaven Katičić. 

Nezavisna bosanskohercegovačka lista (NBL): Naida Delibašić-Alagić. 

Nacionalne manjine: Mujo Fafulić. 

Napominjemo da su imena kandidata još uvijek promjenjljiva  jer je ovo rezultat ostvaren sa 47 biračkih mjesta, dakle nedostaju glasovi sa 13 biračkih mjesta. Što se tiče izbornog praga, za broj mandata, tu je objavljeno stanje na osnovu podataka koji su prikupljeni u izbornim štabovima  političkih subjekata i mala je vjerovatnoća da bi se nešto moglo promijeniti. 

KakanjLive 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u