KakanjLive | Utorak, 29.09.2020. godine

Predstavljena slikovnica Zemlja je u opasnosti

08.06.2017. - Prvo predstavljanje slikovnice u okviru eko projekta Gradske biblioteke i Općine Kakanj obavljeno 7. Juna, a slijedi promocija u osnovnim školama

JU „ Gradska biblioteka“ u srijedu 7. juna, učenicima  i javnosti predstavila je slikovnicu pod nazivom Zemlja je u opasnosti, autorice Emine Škorić. Ovo je nastavak ekološkog projekta na edukaciji najmlađih članova zajednice, a kojeg već drugu godinu podržava Općina Kakanj.

Slikovnica je predstavljena na zanimljiv i prilagođen način predškolskoj i školskoj djeci. Kroz sadržaj ovog ekološkog štiva djecu su vodila također djeca Faruk Ljubović, kao Mali princ i Azra Mušija, kao Kapljica vode. Kako to izfleda u narednih nekoliko dana vidjet će i učenici u svim kakanjskim osnovnim školama. U četvrtak, danas u 9,00 sati promocija slikovnice je zakazana u Osnovnoj školi „Ahmed Muradbegović „ u Donjem Kaknju, u ponedjeljak 12. juna u Osnovnoj školi „Mula Mustafa Bašeskija, u petak 16. una u Osnovnoj školi „Omer Maušić“. Promocija i edukacija djece biće održana i u preostale dvije osnovne škole.

Kompletan tiraž slikovnice, Zemlja je u opasnosti, dijeli se besplatno.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u