KakanjLive | Srijeda, 30.09.2020. godine

Predstavljen projekat-Oaza

11.10.2016. - U zoni pomoćnog stadiona FK “Rudar” gradit će se edukativno-rekreativno-zabavni park i mala edukativna botanička bašta

U sali Općine Kakanj danas je održana press konferencija na kojoj je prezentiran projekat “Oaza” u okviru kojeg će se ilegalna deponija smeća i zapuštena zona pomoćnog stadiona FK “Rudar” pretvoriti u funkcionalnu i edukativnu urbanu zonu.

Cilj projekta koji će se finansirati sredstvima “Canada Fund for Local Initiatives” i Općine Kakanj je podići svijest o potrebi zaštite okoliša i njegovoj ulozi u poboljšanju kvaliteta života u zagađenoj urbanoj sredini. Projekat implementira Udruženje za pomoć i razvoj “Hajde” u partnerstvu sa Udruženjem “Savjet održive gradnje”.

Projekat su predstavile predsjednica Udruženja za pomoć i razvoj “Hajde” Lejla Brulić i predsjednica Udruženja “Savjet održive gradnje” Alma Demirović i pomoćnik općinskog načelnika za privredu, urbanizam i eko zaštitu Mirza Fazlić.

Projekat je ocijenjen vitalnim za FK “Rudar” Kakanj koji će dobiti pomoćni teren pogodan za treninge prvog tima, ali i za takmičarske nastupe mlađih selekcija koje više neće biti prinuđene tražiti terene za nastupe u drugim općinama.

Donatori su najavili da će planirani radovi biti završeni do polovine februara slijedeće godine.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 180.000 KM, a donatori i Općina su obezbijedili 95.000 KM, pa je sa press konferencije upućen poziv privrednim i drugim subjektima da se uključe u projekat na način da o vlastitom trošku realiziraju određene radove, te tako pomognu kakanjskoj djeci da dobiju još jedno igralište, a mlađim selekcijama “Rudara” da imaju svoj teren za takmičarske nastupe.

Video-prezentaciju projekta pogledajte klikom ovdje

Šta su o projekti rekli uključeni subjekti, šta ga sačinjava i šta znači za buduće korisnike KakanjLive će pisati u narednim sadržajima.

PRESS OPĆINE KAKANJ/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u