KakanjLive | Subota, 11.07.2020. godine

Predstavljen program Kakanjskih dana

20.07.2019. - Na press konferenciji povodom predstojeće kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski dani 2019“, i ove godine predstavljen bogat i sadržajan program za sve generacije


Foto
https://www.facebook.com/aldinsljivo19/

Prisutnima su se obratili općinski načelnik Aldin Šljivo i direktor JU „Kulturno-sportski centar“ Kakanj Mirza Mušija.

Istaknuto je zadovoljstvo kontinuitetom u pogledu kvaliteta i obima sadržaja programa namijenjenog svim generacijama i uzrastima. Manifestacija će zvanično biti otvorena u subotu, 27.07. u 19:30 sati tradicionalnim defileom kulturno-umjetničkih društava iz 12 zemalja, nakon prethodnog prijema u uredu općinskog načelnika Aldina Šljive.

„Kakanjski dani kao manifestacija postaju svojevrsni brend Kaknja i regionalna priča, obzirom da na naše sadržaje dolaze ljudi iz drugih gradova. Mi smo sebi dali u obavezu da tokom svake godine organizujemo dvije ključne manifestacije – Kraljev Fest i Kakanjske dane. Time šaljemo jednu veoma pozitivnu priču o našem gradu i mislim da smo na dobrom putu. Cilj je da svaki puta podižemo ljestvicu ka višem i boljem. Očekujemo veliki broj posjetilaca i iz dijaspore, koji vjerno prate naš rad. Omogućit ćemo ugostiteljskim objektima kao i do sada da svoje usluge dodatno upotpune za vrijeme trajanja manifestacije. Isto tako, cilj je da rekonstruisana glavna gradska saobraćajnica kao centralno mjesto bude frekventno i živo tokom cijele godine, zajedno sa biciklističkom stazom. Pozivam sve zainteresovane da nas posjete i uvjere se u gostoprimstvo „grada dobrih ljudi“ “, rekao je načelnik Aldin Šljivo.

„Mi već odavno izlazimo izvan lokalnih okvira. Otišli smo korak dalje, tako da ovo više nije ni regionalna priča, jer ove godine učestvuje preko 500 učesnika iz 12 zemalja. Nastavljamo jednu lijepu tradiciju koju su započeli naši prethodnici. Predvidjeli smo preko 60 programskih sadržaja tokom devet dana. Očekujemo posjećenost od oko 100.000 ljudi“, istakao je direktor JU „Kulturno-sportski centar“ Kakanj Mirza Mušija.

Od predviđenih aktivnosti iz muzičkog dijela programa svakako se izdvajaju koncert Alena Ademovića (ex Miligram) četvrtog dana manifestacije, tj. 30.07. na glavnoj pozornici, zatim duet nastup našeg Sanela Smole i Džejle Ramović (31.07.), koncert Ane Bekute i Ermina Kubata (01.08.), te izvedba popularnog rep trojca Frenki & Indigo & Kontra (02.08.).

Za namjlađe posjetioce vrijedi istaknuti 3D projekcije animiranih filmova na otvorenom, raznovrsne radionice, interaktivne igre i dječije predstave, dok će sportski domen obilježiti turniri u rukometu, košarci, odbojci, šahu, mini nogometu i tenisu, biciklistička utrka u Barama i utrka spretnosti (mainstage), takmičenje u plivanju i ronjenju (bazeni Sopot), fitnes na otvorenom sa Lejlom Šebić, te druga po redu noćna ulična trka „Kakanj za 5“.
Kulturno-umjetničko stvaralaštvo bit će u znaku multimedijalne promocije dva romana, stand-up komedije, izložbe fotografija, zvučne kupke – zvukoterapije Peter Hess, te koncertne večeri ex Yu hitova.

Dani poljoprivrede, poduzetništva i ekologije trajat će od 28.07. do 03.08., pri čemu treba spomenuti i radionicu „Kakanjke u biznisu – od pokušaja do uspjeha“ zakazanu za četvrtak, 01.08. u 18:00 sati u prostorijama Omladinskog centra.

Jedna od zanimljivosti predviđena je za 28.07. od 20:00 sati, a radi se o obaranju rekorda od strane Nedžmina Ambeškovića, poznatog bh. strongmana i zvanično trećeg najsnažnijeg čovjeka na svijetu.

S obzirom da se kao i prethodnih godina očekuje interes cijenjenih posjetilaca iz drugih gradova, ovom prilikom ih pozivamo da se uvjere u naše gostoprimstvo i zajedno sa nama uživaju u mnoštvu događaja prilagođenih svačijem ukusu.

Ne sumnjamo da će iz Kaknja još jednom otići afirmativna poruka o pomjerenim granicama i postavljenim standardima.

Napominjemo da je dizajnerski tim Kingdom Alliance izradio i kompletirao preko 110 branding vizuala za više od 60 evenata. U pitanju je dizajn majica, afiša, jumbo plakata, postera, zahvalnica, tabla za učesnike i njima dugujemo veliko hvala.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u