KakanjLive | Nedjelja, 28.02.2021. godine

Predpioniri Rudara vicešampioni Federacije BiH

07.06.2017. - Na završnici prvenstva za apsolutnog prvaka Federacije Bosne i Hercegovine, predpioniri Rudara u finalu poraženi od odgovarajuće selekcije FK Sarajevo sa 1:0

003 
Predpioniri uoči meča sa Sarajevom

Nakon dvodnevnog natjecanja deset prvaka kantonalnih /županijskih prvaka Federacije BiH, koje je odigrano u dvije grupe, u finalnom susretu snage su odmjerili predpioniri Rudara i Sarajeva, koji su bili najbolji u svojim grupama. „Pjetlići“ premijerligaša sa Koševa do pobjede su došli pogotkom u posljednjoj minuti i sretno stigli do naslova prvaka.

002 
Predpioniri prije utakmice sa Troglavom

Osvajanjem vicešampionske titule predpioniri Rudara su postigli historijski uspjeh. Nakon što su juče porazili Romari iz Viteza (1:0) i izgubili od Troglava iz Livna (0:2) u današnja dva susreta izabranici trenera Amela Kozle ostavili su mnogo bolji utisak. Prvo su remizirali sa ekipom Širokog Brijega(0:0), zatim u posljednjem, odlučujućem susretu sa Mešanovićevom ekipom „Bambi“ , golom Amila Helje stigli su do pobjede i prvog mjesta i plasmana u finale.

Nažalost, u finalu nisu imali sreće, poraženi su od Sarajeva i na kraju se morali zadovoljiti vicešampionskom titulom, što je, mora se priznati, veliki uspjeh ove izuzetno talentirane generacije , koja je, kao što je poznato bez poraza osvojila prvo mjesto u Ligi ZDK-a.

001 
Predpioniri nakon osvajanja vicešampionske titule

Medalje i pehare predpionirima Sarajeva i Rudara uručili su generalni sekretar N/FSBiH Jasmin Baković i komesar omladinskog takmičenja Jasmin Mujadinović.

005
Mirza Trbonja uručuje priznanje najboljem golmanu Saninu Mušiji

Za najboljeg golmana izabran je Sanin Mušija iz Rudara, dok je u idealan tim završnice uvršten napadač Rudara Adnan Berbić, koji je u minuloj sezoni Kvalitetne lige pionira i predpionira Zeničko-dobojskog kantona bio najbolji strijelac.

Izbor Mušije za najboljeg golmana i napadača Berbića u idealn tim završnice prvenstva deset prvaka kantonalnih/ županijskih saveza, nema dvojbe, predstavlja veliko priznanje ovim talentiranim dječacima, kao i njihovim trenerima iz Omladinskog pogona Rudara.

Amel Kozlo, koji je zajednm sa Kemalom Šabićem, predvodio predpionire Rudara, sipao je komplimente na račun svojih izabranika, ali i na organizaciju i uvjete koje su imali tokom dvodnevnog napornog natjecanja u završnici za prvaka Federacije BiH.

- Možemo biti ponosni na naše dječake, koji su iz utakmice u utakmicu igrali sve bolje i ostavili snažan utisak. Uz malo više sreće mogli smo osvojiti i prvo mjesto, ali ne treba žaliti jer smo igrama i rezultatima potvrdili da nismo slučajno bez poraza osvojili prvo mjesto u našem Kantonu i iza sebe ostavili ekipe iz deset kantona/županija, što je uspjeh vrijedan pažnje. Zahvaljujem se igračima na korektnom ponašanju i odličnim igrama, kao i pomoći njihovih roditelja, koji su cijelo vrijeme bili uz nas i doprinijeli da sezonu završimo više nego uspješno, istakao je trener predpionira i koordinator Omladinskog pogona Rudara Amel Kozlo.

006
Jasko Mujadinović uručuje pehar kapitenu predpionira Rudara

Ovaj veliki uspjeh predpionira dokaz je kontinuiranog i sistematskog rada Škole nogometa i mlađih selekcija Rudara, koji u skromnim uvjetima i bez veće potpore, vođeni bivšim istaknutim igračima poput Ramiza Husića, Kemala Šabića, Džemala Pačariza, Bećira Mehanovića, Samira Trake i Amela Kozle, koji djeluje u dvostrukoj ulozi, pokazuju da je Kakanj bio i ostao rasadnik nogometnih talenata.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u