KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Predpioniri Rudara viceprvaci Federacije BiH

10.06.2018. - Na završnom turniru u Sarajevu na kojem je učestvovalo deset prvaka kantonalnih/županijskih saveza u finalu su se kao i prošle godine sastali Rudar i Sarajevo koje je pobjedom sa 2:0 odbranilo naslov prvaka.

001 Rudar

Turnir pod nazivom „Igrajmo za fair-play“ trajao je dva dana, a utakmice su se igrale na terenima sa umjetnom travom stadiona „Asim Ferhatović-Hase“, a učestvovalo je deset klubova prvaka kantonalnih/županijskih saveza, koji su podijeljeni u dvije grupe. U „A“ grupi su igrali: NK Mladost Gornja Dubica (NS PŽ), ŠN Romari Vitez (NS SBK), FK Sarajevo (FS KS), NK Troglav 1918 Livno (ŽNS K10) i FK Velež Mostar (NS HNK/Ž), dok su u „B“ grupi igrali: NK Kolina Ustikolina (NS BPK), FK Rudar Kakanj (NS ZDK), NK Sloga B.Otoka (NS USK), NK Široki Brijeg (ŽNS ZHK), ŠK Bambi Tuzla (NS TK).

Predpioniri Rudara ostvarili su tri pobjede, protiv Koline 1:0 (strijelac Faris Šolbić), Sloge 2:0 (Rijad Smolo i Hamza Delić) i Bambi 1:0 (Rijad Smolo) i jedan remi protiv ekipe Širokog Brijega i osvojili prvo mjesto u „B“ grupi. U grupi „A“ pobjednik je bila prošlogodišnji pobjednik, ekipa Sarajeva. U finalnom susretu predpioniri Sarajeva bili su uspješniji od Rudarevih nada koje su porazili rezultatom 2:0 i odbranili naslov prvaka Federacije BiH.

Za najboljeg igrača turnira, po ocjeni svih trenera izabran je Rijad Smolo igrač Rudara dok je za najboljeg golmana proglašen Robert Kopilaš iz Širokog Brijega koji u grupnoj fazi takmičenja nije primio nijedan gol. Najbolji strijelac bio je Kenan Lamadžema iz FK Sarajevo sa šest postignutih golova.

002 Rudar

Pehar za osvojeno drugo mjesto i medalje igračima Rudara predao je generalni sekretar NSF BiH Eldin Baković dok je pehar i diplomu najboljem igraču Rijadu Smoli uručio delegat Jasmin Memišević.

-Ponovili smo prošlogodišnji uspjeh i ponovo osvojili naslov viceprvaka, čime smo potvrdili kontinuitet rada i rezultata. Poraženi smo od ekipe Sarajeva koja je zasluženo odbranila naslov prvaka. Možemo biti ponosni na svoje dječake koji su nakon uvjerljivog osvajanja, bez poraza prvog mjesta u Kvalitetnoj ligi Ze-Do kantona i doigravanju za apsolutnog prvaka i na završnom turniru pokazali da imamo talentirane dječake pred kojima je svijetla budućnost, istakao je trener predpionira Rudara i koordinator Omladinskog pogona Amel Kozlo, kojem neosporno pripadaju velike zasluge za uspješne rezultate ove nadarene generacije predpionira.

Boje Rudara na turniru u Sarajevu branili su ovi predpioniri: 

Sanin Mušija, Emin Ganić, Faris Šolbić, Faruk Merdić, Eman Jašarević, Ismić Aldin, Alem Muminović, Hamza Delić, Rijad Smolo, Ajdin Begić, Muhamed Šljivo, Alem Palić, Armin Bečirhodžić, Deni Šabić, Edi Radić, Eldar Čehajić, Leonardo Drenić, Eldar Jusupović, Emin Fejzić.

Treneri: Amel Kozlo i Kemal Šabić.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u