KakanjLive | Četvrtak, 04.03.2021. godine

Predpioniri Rudara treći put zaredom prvaci ZDK

10.06.2019. - Pobjedom u doigravanju protiv Žepča za apsolutnog prvaka Kvalitetne lige predpionira Zeničko-dobojskog kantona, izabranici trenera Ramiza Husića po treći put zaredom osvojili šampionsku titulu prvaka i izborili plasman u završnicu federalnog prvenstva

predpioniriHusicTrakom
Iza predpionira Rudara je još jedna uspješna sezona, možda i najuspješnija. U 18 prvenstvenih utakmica zabilježili su 16 pobjeda, po jedan remi (Čelik) i poraz(Mladost), uz impozantnu gol-razliku (61:3) i sa 49 osvojenih bodova zauzeli prvo mjesto u Grupi A. Svoju superirnost potvrdili su u doigravanju sa prvakom Grupe B, ekipom Žepča, koju su porazili u Kaknju sa 2:0 (Hamza Delić i Eldar Jusupović)a u revanšu remizirali (1:1, strijelac Benjamin Selimović) i po treći put zaredom postali apsolutni prvaci Kvalitetne lige Zeničko-dobojskog kantona i izborili plasman u završnicu federalnog prvenstva na kojem će učestvovati deset pobjednika Kantonalnih liga.

Tokom cijele sezone izabranici trenera Ramiza Husića igrali su sjano i u velikoj formu,držeći vodeću poziciju i na kraju više nego zasluženo osvojili još jednu titulu prvaka i potvrdili svoju višegodišnju dominaciju u Kvalitetnoj ligi predpionira Zeničko-dobojskog kantona.

Za ovaj trijumf zasluženo je svih 29 igrača koji tokom minule sezone nosili dres najmlađe Rudareve selekcije. Ipak, teret sezone iznijeli su igrači 2006.godišta, vrsni golman Anis Jašarspahić, najbolji strijelac Hamza Delić,Faruk Merdić i Aldin Ismić, te godinu dana mlađi Deni Šabić, Davud Pašalić, Faris Mušija, Nadir Sikira i Benjamin Selimović, za koje trener Husić ističe da su izuzetno talentirani i da upornim radom mogu biti velike nade kluba.

RamizHusiramceTrener Ramiz Husić može biti ponosan na ovu izuzetno talentiranu generaciju, za koju smatra da je spremna i za veće podvige.

-Bez obzira što u najmlađim selekcijama rezultati nisu u prvom planu, meni imponiraju ovi uspjesi predpionira, koji su na najboljem putu da ponove uspjehe iz prethodne dvije godine kada su na završnicama državnog prvenstva u finalu poraženi od FK Sarajevo (1:0 2017. i 2:0 2018.godine). Ovi rezultati su najbolji dokaz našeg kontinuiranog i stručnog rada i da imamo dosta talentiranih dječaka, koji su u našoj Školi fudbala savladali tehničko-taktičke elemente i da na najbolji način demonstriraju na utakmicama i dominiraju nad protivnicima. To je zasluga ovih dječaka, ali i nas trenera u Omladinskom pogonu, koji svoje bogato igračko iskustvo pokušavamo na najbolji način prenijeti na ove dječake, koji su, slobodno mogu reći budućnost našeg kluba. Naš uispjeh je tim veći ako se zna da nemamo uslove za rad, da improvizujemo treninge. Nažalost, nemamo pomoćni teren, snalaizimo se kako znamo i umijemo i apelujem da se ovaj krucijalni problem konačno riješi. Izgradnja pomoćnog terena je prioritet svih prioriteta, smatra Ramiz Husić, koji svojim entuzijazmom i bogatim igračkim iskustvom uspijeva održati masovnost i kvalitet u najmlađoj Rudarevoj selekciji, koja svojim igrama i rezultatima iz sezone u sezonu prednjači i služi za primjer, na čemu u Rudaru doista mogu biti ponosni.

PredpioniriRudara

IGRAČKI KADAR PREDPIONIRA: Anis Jašarspahić, Admir Ramić, Armin Bećirhodžić, Faris Mušija, Faruk Merdić, Deni Šabić, Aldin Ismić, Alen Palić, Nadir Sikira, Hamza Delić, Davud Pašalić, Faruk Demir, Ajdin Fejzić, Faris Bećirhodžić, Sanin Velić, Amel Aliefendić, Benjamin Selimović, Benjamin Zahirović, Leon Bloudek, Eldar Jusupović, Edi Radić, Enber Sejdić, Bilal Kadić, Emelin Veliković, Emin Haračić, Eldan Mimić, Samed Muflizović, Ahmed Muflizović i Azur Amidžić. Trener: Ramiz Husić.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u