KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Predpioniri Rudara prvi-pioniri drugi na kraju jesenje sezone

14.11.2018. - Najmlađe selekcije Rudara, koje se takmiče u Kvalitetnoj ligi predpionira i pionira Zeničko-dobojskog kantona, prvi dio sezone završile na prvom , odnosno drugom mjestu i mjestu i zadržale kontinuitet uspjeha u zadnjih desetak sezona

Predpioniri Rudara jesenji prvaciPredpioniri sa trenerom Ramizom Husićem

Nakon što su u sezoni 2017/2018.godine na završnom turniru u Sarajevu na kojem je nastupilo deset prvaka kantonalnih/županijskih saveza u finalu poraženi od Sarajeva sa 2:0 i po drugi put zaredom postali vicešampioni Federacije Bosne i Hercegovine, predpioniri Rudara na pravom putu su da taj uspjeh ponove i na kraju sezone 2018/2019.godine. Iako su u novo prvenstvo ušli znatno oslabljeni jer su zbog starosne dobi, ali i prelaska u druge klubove, izabranici trenera Ramiza Husića ostvorili su impozantne rezultate i bez poraza osvojili naslov jesenjeg prvaka.Zabilježili su osam pobjeda i jedan remi(protiv Čelika,op.a), i sa 25 bodova, uz golrazliku 29:1, glavnom konkurentu Čeliku umakli šest bodova i stekli realne šanse da se ponovo nađu na završnici za apsolutnog prvaka Federacije BiH i ponove uspjehe iz prethodne dvije godine, pa zašto ne i više i konačno osvoje naslov prvaka.

Trener Rudarevih pjetlića Ramiz Husić,koji je ovu selekciju ljetos preuzeo od Amela Kozle, koji je trenersku karijeru nastavio u Mladosti, ovaj zapaženi uspjeh prepisuje svojim igračima, ali i uspješnom radu Škole fudbala Rudara, u kojoj su ovi mališani naučili prve nogometne korake i savladali tehničko-taktičke elemente, što su pokazali svojim kvalitetnim igrama i postignutim rezultatima tokom jesenje sezone.
-Ovo je samo nastavak jednog kontinuiranog rada u našem klubu. Ponovo smo dokazali da imamo najkvalitetniju ekipu i možemo da žalimo što nismo trijumfovali i protiv Čelika i da naš učinak bude maksimalan.Šteta što nemamo uslove za treniranje, ali valjda će i taj problem jednog dana biti riješen i da ćemo kao i ostale ekipe imati teren na kojem ćemo realizirati trenažni proces koji se odvija na improviziranom terenu sa umjetnom travom . Moram istaći podršku roditelja, ali i sponzora poput Zijada Skopljakovića, Nermine Rizvanović i Frizerskog salona Verde, koji su nam donirali sportsku opremu, istakao je trener predpionira Ramiz Husić.

Tokom jesenje sezone trener Husić koristio je usluge dvadesetosmerice igrača godišta 2006. i 2007.godine i ovo je najbrojnija selekcija Rudara od pet postojećih ne računajući Školu fudbala koju pohađa preko 50 dječaka mlađih od deset godina i koji će tek naredne sezone imati pravo nastupa u predpionirskoj selekciji.

Rezultati predpionira u prvom dijelu sezone 2018/2019.godine

Vareš – Rudar 1:8, Rudar-Mladost (DK) 1:0, Rudar(Breza)-Rudar 0:2, Rudar-Bosna(Visoko) 6:0, ZSK(Zenica)-Rudar 0:5, Rudar-„Čaja“(Visoko) 3:0, Stupčanica(Olovo)-Rudar 0:2, Rudar-Čelik(Zenica) 0:0, Rudar-Fortuna(Zenica) 2:0.
Lista strijelaca: Hamza Delić 8, Deni Šabić 3, Faruk Merdić 3, Nadir Sikira 3, Edi Ramić 2, Alen Palić 2, Aldin Ismić 2, Benjamin Selimović 2, Leon Bloudek 2, Emin Fejzić, Emelin Čeliković i Faruk Demir po jedan gol.

Predpioniri Rudara koji su nastupali u jesenjem dijelu prvenstva

Anis Jašarspahić i Faris Bečirhodžić(golmani),Admir Ramić, Armin Bečirhodžić,Faruk Merdić, Faris Mušija, Aldin Ismić, Deni Šabić, Alen Palić, Emelin Čeliković, Hamza Delić, Edi Radić, Nadir Sikira, Faruk Demir, Amel Aliefendić, Benjamin Selimović, Sanin Velić, Emin Fejzić, Eldar Jusupović, Benjamin Zahirović, Fatih Gađun, Bilal Kadić, Enver Sejdić, Ajdin Berbić, Dino Hindija, Armin Smaka, Bakir Demir i Anel Husić. Trener:Ramiz Husić.

Zapažene rezultate ostvarili su i pioniri Rudara koji su kraj prvog dijela prvenstva dočekali na drugoj poziciji. Sedam pobjeda, po jedan remi (ZSK) i poraz u komšijskom derbiju protiv Mladosti(0:1), uz gol-razliku 25:2 i 22 boda, bilans je Rudarevih pionira.

Pioniri Rudara sa trenerom Samirom TrakomPioniri Rudara sa trenerom Samirom Trakom

Trener Samir Trako koji je u proljetnom dijelu vodio kadete i zabilježio sve pobjede, vođenje ove selekcije preuzeo je od Kemala Šabića,koji je imenovan za prvog asistenta Fadila Hodžića, žali što nije ponovio proljetni rekord sa kadetima.

-Igrom smo zaslužili još bolje rezultate jer smo protiv Mladosti,a posebno ZSK-a kiksali i propustili priliku da polusezonu završimo sa maksimalnim učinkom. Primili smo najmanje golova, naš golman Sabahudin Musić samo dva puta je savladan, a moram pohvaliti i Farisa Husagića, Amila Helju i Mirzu Bečirhodžića, koji su imali nastupe u kadetskoj selekciji i njima pripadaju najveće zasluge za sajne igre i rezultate koje smo ostavrili u neto završenoj polusezoni.Osjeća se kontinuitet u radu, dobra saradnja sa trenerima ostalih selekcija i ja sam uvjeren da ćemo u nastavku prvenstva biti još bolji, samouvjeren je trener pionira Rudara , neumorni i samozatajni Samir Trako, koji na jedan svojstven način prenosi svoje bogato igračko iskustvo na mlade Rudareve nade.

Rezultati pionira u prvom dijelu sezone 2018/2019.godine

NK Vareš-Rudar 0:6, Rudar-Mladost(DK) 0:1, Rudar(Breza)-Rudar 0:1, Rudar-Bosna 2:0, ZSK-Rudar 1:1,Rudar-„Čaja) Visoko 4:0, Stupčanica-Rudar 0:2, Rudar-Čelik 4:0, Rudar-Fortuna(Zenica) 5:0.

Pioniri Rudara koji su nastupali u jesenjem dijelu prvenstva

Sabahudin Musić, Emin Ganić, Eman Jašarević, Amil Helja, Haris Husagić, Armin Selimović, Muhamed Šljivo, Ajdin Begić, Alen Muminović, Mirza Bečirhodžić, Rida Smolo, Adin Trako, Selmedin Kobilica, Faris Šolbić, Faris Merdić, Eldar Čehajić, Munir Tokalić, Eldin Silajdžić, Muhamed Kukić, Dževad Ramić, Imran Trako, Adin Skeledžija. Trener:Samir Trako.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u