KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Predpioniri Rudara prvaci bez poraza

22.05.2017. - Nakon uvjerljivo osvojenog prvog mjesta u Grupi A, u doigravanju sa prvakom Grupe B,ekipom Borca iz Jelaha, predpioniri Rudara su ostvarili dvije pobjede(2:0 i 3:1) i stekli pravo učešća u kvalifikacijama za prvaka Federacije Bosne i Hercegovine

predpionirirudaraPredpioniri Rudara, šampioni Kvalitetner lige ZDK sa 18 pobjeda, dva remija i gol razlikom 74:3

Ne pamtimo kada je jedna selekcija omladinskog pogona Rudara tako trijumfalno osvojila prvo mjesto kao što su postigli predpioniri u Kvalitetnoj ligi Zeničko-dobojskog saveza u sezoni 2016/2017.godine. U 20 odigranih utakmica u Grupi A zabilježili su 18 pobjeda i dva remija, uz impozantnu gol-razliku od čak 71 gola razlike( 74:3), što je doista uspjeh vrijedan pažnje.Drugoplasiranoj ekipi Čelika umakli su sedam,a četvrtoplasiranoj Mladosti čak 21 bod i na najbolji način dokazali da su daleko bolji i od najmlađih selekcija jedina dva premijerligaša ZDK-a, koji imaju daleko bolje uvjete a treniranje i takmičenje.

Svoju dominaciju izabranici trenera Amela Kozle potvrdili su i u doigravanju sa prvakom Grupe B, ekipom Borca iz Jelaha, u kojem su ostvarili dvije pobjede (2:0 i 3:1) i stekli pravo učešća u kvalifikacijama za prvaka Federacije Bosne i Hercegovine, na kojima će pokušati izboriti plasman u završnicu državnog prvenstva.

Za ovaj nesvakidašnji uspjeh zaslužni su, prije svega, igrači i trener Amel Kozlo, ali i treneri Škole fudbala Samir Trako i Džemal Pačariz, koji su ih nauiči prvim nogometnim koracima i ispravno selektirali, što je kod ovog uzrasta veoma bitan segment.

Premda trener Kozlo ne voli izdvajati pojedince, bilo bi nekorektno ne istaći one čiji je učinak bio najbolji, posebno kad je riječ o izvrsnom golgeteru Adnanu Berbiću, koji je sa 31.postignutim golom ponio epitet najboljeg strijelca Lige, zatim kreatoru igre i vrsnom asistentu Mirzi Bećirhodžiću i golmanu Saninu Mušiji, koji je na 22 utakmice(prvenstvo i doigravanje) primio samo četiri gola !

amelkozlopredpionAmel Kozlo sa svojim pulenima

-Ovo je, nema dileme, jedna od boljih generacija koju smo „izbacili“ u posljednih desetak godina. Naša Škola fudbala dobro radi, ima talenata, napredak je evidentan, ovi dječaci stvarno odskaču. Ne bih o imenima, jer je ovo uspjeh našeg zajedništva, ali ima ih koji će sigurno jednog dana biti nosioci igre prvog tima. U to nesumnjam, kaže kooordinator Omladinskog pogona Rudara Amel Kozlo, koji od prošle sezone vodi brigu o predpionirima, s kojima se zaista može ponositi. I on, ali i Rudar i Kakanj.

Na kraju, istaknimo igrače koji su ostvarili ovaj veliki uspjeh i za koje slobodno možemo reći da su budućnost kakanjskog nogometa. To su; Sanin Mušija, Emin Ganić, Faris Šolbić, Faris Husagić, Adin Skeledžija, Mirza Bećirhodžić, Amil Helja, Rijad Smolo, Alem Muminović, Ajdin Begić, Adnan Berbić, Muhamed Šljivo, Eman Jašarević, Eldar Čehajić, Adnan Šljivo, Seid Mušija, Faris Merdić, Armin Selimović, Enhar Šabanović, Ado Vehabović, Rijad Husić, Munir Tokalić, od kojih će samo sedmerica zbog starosne dobi, ali i kvaliteta, u narednoj sezoni igrati za pionirsku selekciju.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u