KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Predpioniri Rudara jesenji prvaci bez poraza

17.11.2016. - U četrnaest utakmica najmlađa selekcija Rudara zabilježila 12 pobjeda i dva remija i sa 38 osvojena boda i impozantnom gol-razlikikom od 45:2 osvojila naslov jesenjeg prvaka u Kvalitetnoj ligi predpionira Zeničko-dobojskog kantona

predpioniri_kozloPredpioniri Rudara sa trenerom Kozlom

Pored juniora, koji su jesenju sezonu završili na prvom mjestu Omladinske lige-Centar i predpioniri Rudara su se „okitili“ naslovom jesenjeg prvaka. Rezultati najmlađe Rudareve takmičarske selekcije doista su impresivni , jer su jesenju sezonu završili bez poraza i sa samo dva primljena gola. U četrnaest odigranih utakmica, od čega su i tri iz proljetnog dijela prvenstva zbog završnice na kraju sezone(razigravanje za prvaka BiH,op.a), zabilježili su 12 pobjeda i dva remija, uz impozantnu gol-razliku od 45:2 , što im je donijelo naslov prvaka, ispred glavnog konkurenta, ekipe zeničkog Čelika.

Ovom uspjehu doprinijeli su svi igrači, predvođeni najboljim strijelcem, talentiranim Adnanom Berbićem, koji je sa 24 postignuta golgeter Kvalitetne lige predpionira ZDK-a.Svakako, zasluge pripadaju i treneru Amelu Kozli, koji pored vođenja ove selekcije obnaša i dužnost koordinatora Omladinskog pogona Rudara.

-Naši rezultati plod su kontinuiteta i jake baze talentiranih dječaka koji se selektiraju u Školi nogometa koju uspješno vode treneri Samir Trako i Džemal Pačariz, bivši istaknuti igrači koji svoje bogato iskustvo s puno entuzijazma prenose na najmlađe.Izgradnjom minijaturnog terena sa plastičnom podlogom donekle su poboljšani uslovi rada i to se odrazilo na igre i rezultate naših najmlađih selekcija.Naravno, rezultati nisu imperativ, jer naš prevashodni cilj je da kroz kvalitetan i stručan rad profiliramo mlade talente i doprinesemo njihovoj afirmaciji u prvom timu.Pored uspješnih rezultata, važno je istaći da su samo četiri dječaka ove generacije izlaznog godišta i da tek u narednoj sezoni treba očekivati da pokažu svoju pravu vrijednost, istakao je trener Amel Kozlo, koji nije želio isticati najbolje pojedince jer smatra da to može biti kontra produktivno.

Naravno, bilo bi nepravedno da pored već istaknutog učinka prvog strijelca Adnana Berbića, ne spomenemo golmana Sanina Mušije,koji je primio samo dva gola, te Mirzu Bećirhodžića, koji su najbolji među plejadom ovih mladih poletaraca od kojih se s pravom očekuje da kroz igranje u pionirima,kadetima i juniorima stasaju za prvi tim.

Podsjećamo, pravo nastupa u predpionirima imaju dječaci rođeni 2004. i 2005.godine.

U jesenjem dijelu prvenstva za predpionire Rudara nastupali su ovi igrači

Sanin Mušija i Ajdin Đokić (golmani), Emin Ganić, Faris Šolbić, Adin Skeledžija, Faris Husagić, Amil Helja, Mirza Bećirhodžić, Alen Muminović, Ajdin Begić, Rijad Smolo, Adnan Berbić, Muhamed Šljivo, Eldin Silajdžić, Eman Jašarević, Adnan Vehabović, Adnan Šljivo, Seid Mušija, Hamza Delić, Aldin Ismić, Rijad Husić, Selmedin Kobilica, Armin Bećirhodžić, Edi Radić, Eldar Jusupović, Enhar Šabanović, Bilal Strika. Trener Amel Kozlo.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u