KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Predpioniri i pioniri Rudara prvaci A grupe ZDK

15.05.2018. - Najmlađe selekcije Rudara trijumfovalno završile sezonu u Kvalitetnoj ligi predpionira i pionira Zeničko-dobojskog kantona i na najboljem su putu da ponove prošlogodišnji uspjeh, pogotovo kada je riječ o predpionirima koji su lani na zvaršnici državnog prvenstva u Sarajevu osvojili vicešampionsku titulu

Predpioniri Rudara sa trenerima Kozlom i Šabićem

Predpioniri Rudara sa trenerima Šabićem i Kozlom 

Iza predpionira i pionira Rudara je još jedna sjajna sezona. Obje selekcije su trijumfalno osvojile prva mjesta i pokazale da je Kakanj bio i ostao rasadnik nogometnih talenata. Predpioniri su sa 51. osvojenim  bodom sezonu završili bez poraza i remija  sa pet bodova prednosti u odnosu na Čelik, što najbolje potvrđuje njihovu dominaciju. Istina, u tabeli im stoji jedan poraz jer su zbog odlaska na turnir u Makarsku utakmicu protiv visočke Bosne izgubili službenim rezultatom(3:0 parforfe), čije vodstvo , nažalost,  nije pristalo na odgodu utakmice!Sve ostale susreti izabranici trenera Amela Kozle riješili su u svoju korist.Svakako, najznačajniji su trijumfi protiv glavnog konkurenta Čelika (3:2 i 3:1), te  dobojske  Mladosti(1:0 i 2:1), ekipa koje imaju daleko bolje uslove za rad i čiji se prvi timovi takmiče u prvoligaškom društvu. Na 17 odigranih utakmica Sanin Mušija, koji je na prošlogodišnjoj završnici državnog prvenstva u Sarajevu, kada su predpioniri Rudara osvojili vicešampionsku titulu proglašen najboljim golmanom, primio je samo šest golova i ovaj podatak najbolje pokazuje stabilnost i kvalitetu ove izuzetno nadarene generacije, koja u zadnjih 40 nastupa nije pretrpjela ni jedan poraz !

Pohvale zaslužuju i pioniri čiji  su rezultati  također impresivni(16 pobjeda, te po jedan remi i poraz, uz impozantnu gol-razliku od 74:7).Posebno su bljesnuli u mečevima protiv Čelika, čije su pionire prosto deklasirali( 8:0 i 4:1). Jedini poraz pretrpjeli su u Visokom od Bosne(2:0), kojoj su se u Kaknju revanširali istim rezultatom, dok su protiv drugoplasiranog imenjaka iz Breze zabilježili remi(2:2) i visoku pobjedu od 5:0 na otvaranju sezone, koju su, mora se istaći, odigrali u velikom stilu i zasluženo okončali na tronu sa pet bodova više od Rudara iz Breze.

Ovaj veliki uspjeh pionira i predpionira  dokaz su kontinuiranog i sistematskog rada Škole fudbala i mlađih selekcija  Rudara, koji u izuzetno teškim uslovima, bez terena za treninge !, vođeni bivšim dugogodišnjim igračima poput Ramiza Husića, Džemala Pačariza, Kemala Šabića, Samira Trake, Bećira Mehanovića i Amela Kozle pokazuju da je ovaj klub bio i ostao rasadnik nogometnih talenata.

Amel Kozlo, koji zajedno sa Kemalom Šabićem, predvodi najmlađe takmičarske selekcije Rudara, hvali ove generacije, koje su tokom cijele netom  završene sezone igrale u sjajnoj formi i ostavile snažan utisak.

-Bez obzira što u ovim uzrastima rezultati nisu primarni, mogu reći da nam imponiraju osvojena prva mjesta  pionira , posebno  predpionira, koji su na najboljem putu da ponove prošlogodišnji uspjeh kada su na završnici državnog prvenstva u finalu poraženi od Sarajeva(1:0,op.a.). Ovo je dokaz da imamo dosta talentovanih dječaka, koji su u našoj Školi fudbala savladali taktičko-tehničke elemente i to na najbolji način prezentiraju na utakmicama i dominiraju nad protivnicima.To je zasluga tih dječaka, ali i nas trenera u Omladinskom pogonu, koji svoje bogato igračko iskustvo pokušavamo na najbolji način prenijeti na ove mlade igrače, koji su budućnost našeg kluba. Zaista je velika šteta što nemamo uslove za rad kao drugi klubovi i izgradnja pomoćnog terena se nameće kao prioritet svih prioriteta i konačno je došlo vrijeme da se i ovaj krucijalni problem riješi, smatra Amel Kozlo, koji djeluje u dvostrukoj ulozi; trenera predpionira i koordinatora Omladinskog pogona Rudara,kojem neosporno pripadaju velike zasluge za uspješan rad svih mlađih selekcija.

Pioniri Rudara sa trenerom Kozlom

Pioniri Rudara

Predpioniri i pioniri Rudara su uvjerljivo trijumfovali u Grupi A i sada im predstoje po dva meča doigravanja sa prvacima Grupe B, u kojima za protivnike imaju Krivaju iz Zavidovića, odnosno Borac iz Jelaha (pioniri), u kojima će pokušati izboriti plasman u završnicu federalnog, odnosno državnog prvenstva.

Liga predpionira

Tablera - predpioniri

IGRAČKI KADAR PREDPIONIRA

Sanin Mušija, Emin Ganić, Faris Šolbić, Faruk Merdić, Eldar Čehajić, Eman Jašarević, Alen Muminović, Aldin Ismić, Hamza Delić, Riad Smolo, Muhamed Šljivo, Ajdin Begić, Alen Palić, Armin Bećirhodžić, Edi Radić, Deni Šabić, Amel Aliefendić, Munir Tokalić, Eldar Jusufović, Emin Fejzić i Leonardo Drenić. Trener: Amel Kozlo

Liga pionira

Tabela - pioniri

IGRAČKI KADAR PIONIRI

Osman Čatić, Mustafa Đokić, Amil Helja, Benjamin Musić, Faris Husagić, Selman Šljivo, Mirza Bećirhodžić, Alem Čizmić, Benjamin Šemić, Muhamed Suša, Mujo Omerović, Adnan Berbić, Faris Alajbegović, Armin Selimović, Faris Merdić, Selmedin Kobilica, Mirza Berbić, Sead Mušija, Meris Merdić, Emir Berbić i Adin Skeledžija. Trener: Kemal Šabić.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u