KakanjLive | Nedjelja, 28.02.2021. godine

Predpioniri i pioniri Rudara jesenji prvaci

08.11.2017. - Najmlađe selekcije Rudara, koje se takmiče u Kvalitetnoj ligi predpionira i pionira Zeničko-dobojskog kantona, prvi dio sezone završile na prvom mjestu bez poraza i zadržale kontinuitet uspjeha

PredpioniriRudar satreneromPredpioniri sa trenerom Amelom Kozlom i fizioterapeutom Farukom Beganovićem

Nakon što se prošle sezone trijumfalno osvojili prvom mjesto sa 18 pobjeda i dva remija i jedini poraz pretrpjeli  od Sarajeva (0:1)u finalu doigravanja za prvaka Federacije, predpioniri Rudara na pravom putu su da ponove taj uspjeh.

 Iako su u novo prvenstvo ušli znatno oslabljeni jer je čak sedam igrača , među kojima i vrsni asistent Mirza Bećirhodžić i golgeter Adnan Berbić (postigao 31 pogodak i bio prvi strijelac Lige,op.a) zbog starosne dobi prešlo u pionirsku selekciju, izabranici trenera Amela Kozle svih deset odigranih utakmica riješili su u svoju korist i sa 30 osvojenih bodova osvojili naslov jesenjeg prvaka. Ovaj uspjeh sigurno bi bio još veći da su odigrali komšijski derbi sa Bosnom, čije vodstvo i struka nisu prihvatili promjenu termina zbog odlaska na međunarodni turnir u Makarskoj i koji je Takmičarska komisija NS ZDK registrirala službenim rezultatom 3:0 (parforfe) u korist Bosne.

-Žao mi je što nismo odigrali ovu utakmicu jer bi naša bodovna prednost sigurno bila još veća.Mi smo na vrijeme pismenim putem tražili promjenu termina zbog odlaska na turnir u Makarsku, ali Bosna nije prihvatila naš zahtjev i bodove dobila za zelenim stolom i ostala u borbi za prvo mjesto. Bez obzira na ovaj presedan, mi smo dokazali da imamo najkvalitetniju ekipu, koja je bolja i od premijerligaša Čelika i Mladosti, koji imaju daleko bolje uvjete za treniranje i takmičenje, istakao je trener Rudarevih pjetlića Amel Kozlo.

Tokom jesenje sezone i dva kola iz proljetnog dijela,koja su prema ranije usvojenom kalendaru odigrana ranije, Kozlo je koristio usluge dvadesetpetorice igrača godišta 2005. i 2006 .a na raspolaganju ima još 20 koji nisu registrirani i ovo je najbrojnija selekcija Rudara od pet postojećih, ne računajući Školu fudbala koju pohađa preko 60 dječaka koji su mlađi od deset godina i koji će tek  naredne takmičarske  sezone imati pravo nastupa u predpionirskoj selekciji.

Rezultati predpionira u prvom dijelu sezone 2017/18.godine

Rudar-Rudar (Breza) 3:0, FK“Čaja“Visoko-Rudar 0:3, Rudar-Fortuna (Zenica) 11:1, Rudar-Rudar (Zenica)  3:0, Čelik-Rudar 2:3, Rudar-Stupčanica (Olovo) 6:0, Bosna (Visoko)-Rudar 3:0(parforfe), Rudar-Mladost(DK) 1:0, ZSK(Zenica)-Rudar- 0:7, Rudar(Breza-Rudar) 0:2, Rudar-FK“Čaja“(Visoko 2:1).

TABELA

 PREDPIONIRI

Napomena:Utakmica Bosna(Visoko)-Rudar registrovana službenim rezultatom 3:0.

Predpioniri Rudara koji su nastupali u jesenjem dijelu: Sanin Mušija, Emin Ganić, Faris Šolbić, Rijad Smolo, Alem Muminović, Ajdin Begić, Muhamed Šljivo, Eman Jašarević, Eldar Čehajić, Faris Merdić, Rijad Husić, Munir Tokalić,Faris Bećirhodžić, Aldin Ismić, Hamza Delić, Alen Palić, Deni Šabić, Edi Ramić, Armin Bećirhodžić, Emin Fejzić, Amel Aliefendić, Dževad Ramić, Leonardo Drijenčić, Faruk Demir, Eldar Jusufović.Trener:Amel Kozlo.

Naslov jesenjeg prvaka osvojili su i pioniri Rudara, koju sačinjavaju igrači rođeni 2003. i 2004.godine. Baš kao i predpioniri, izabranici trenera Kemala Šabića, prvi dio sezone okončali su bez poraza, ne računajući izgubljene bodove za zelenim stolom zbog neodigravanja utakmice sa visočkom Bosnom, koja je registrirana službenim rezultatom 3:0 (parforfe). U jesenjem dijelu prvenstva čak nisu primili ni jedan gol i  golman Osman Čatić jedina dva gola primio je tek  u prvom kolu proljetnog dijela protiv brezanskog Rudara, koje je odigrano na kraju prvog dijela ove sezone. Na deset odigranih utakmica strijelci Rudara postigli su čak 50 golova, čime su pokazali zavidnu efikasnost. Prvi na listi  strijelaca  je  Adnan Berbić sa 12 golova, po jedan manje dali su Benjamin Šemić i Benjamin Čizmić, dok su veznjaci Muhamed Suša i Tarik Duraković po tri puta zatresli protivničke mreže i njima pripadaju najveće zasluge za sjajne igre i rezultate koje su ostvarili u neto završenoj polusezoni.

Trener Rudarevih pionira Kemal Šabić prezadovoljan je postignutim rezultatima, odnosom prema treninzima i utakmicama kompletne ekipe.

-Ovo je jedna od boljih generacija koje smo „izbacili“ u posljednjih nekoliko godina. Osjeća se kontinuitet u radu, saradnja sa trenerima ostalih selekcija, posebno predpionira i kadeta je izvrsna i to je rezultiralo  evidentnom  napretku naših najmlađih selekcija, s kojima zaista možemo ponosni, istakao je Kemal Šabić .  

Pioniri_RudaratreneromKemalomRezultati pionira u prvom dijelu sezone 2017/18.godine

Rudar-Rudar (Breza) 5:0, FK“Čaja“ Visoko-Rudar 0:9, Rudar-Fortuna(Zenica) 3:0, Rudar-Rudar(Zenica) 4:0, Čelik-Rudar 0:8, Rudar-Stupčanica(Olovo) 10:0, Bosna (Visoko) – Rudar 3:0 (parforfe), Rudar-Mladost (DK) 1:0, ZSK(Zenica)-Rudar 0:2, Rudar(Breza)-Rudar 2:2, Rudar-FK“Čaja“(Visoko) 6:0.

TABELA

PIONIRI

Napomena:Utakmica Bosna(Visoko)-Rudar registrovana službenim rezultatom.

Pioniri Rudara koji su nastupali u jesenjem dijelu

Osman Čatić, Mustafa Đokić(golmani), Benjamin Musić, Amil Helja, Adin Skeledžija, Selmin Šljivo, Mujo Omerović, Benjamin Šemić, Mirza Bećirhodžić, Muhamed Suša, Alem Čizmić, Benjamin Čizmić, Adnan Berbić, Faris Husagić, Emir Berbić, Tarik Duranović, Faris Alajbegović, Selmedin Kobilica, Armin Selimović,Vedin Kićo, Faris Merdić, Seid Mušija, Mirza Berbić, Meris Berbić,  Adin Musić. Trener:Kemal Šabić.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u