KakanjLive | Utorak, 15.06.2021. godine

Predizborni skup SDA u Brnjicu

30.09.2016. - SDA Kakanj u četvrtak 29.09.2016. je održala svoj pretposljednji predizborni skup pred Lokalne izbore 2016

Pred blizu 1000 mještana i posjetilaca sela Hrastovac, Slivanj, Brnjic, Turalića, Starposla, Dubovog Brda predstavljeni su SDA kandidati za Općinsko Vijeće Kakanj i kandidat koalicije SDA-SBB za načelnika općine Kakanj gospodina Nermina Mandre.

Pred prisutnima su govorili kandidati koji gravitiraju ovom kraju.

Admir Merdić je pozdravio prisutne, zahvalivši se za prisustvo predizbornom skupu naglasio je važnost izlaska na izbore i glasanja za SDA i načelnika Mandru dajući značaj nastavku započetih projekata i njihovom završetku u narednom četverogodišnjem mandatu.

Gospođica Lejla Delić je istakla važnost glasanja na izborima posebno ističići značaj glasanja za žene. Na listi SDA je 14 žena i pozvala je prisutne da prilikom glasanja daju glas i ženama jer SDA žene su stručne i obrazovane i znat će se nositi sa izazovima koji su pred njima.

Nosilac liste Džemal Bečirhodžić je u svom govoru posebno naglasio značaj glasanja za načelnika Mandru navodeći značajne projekte koji su realizirani u protekle četiri godina od kad je preuzeo dužnost načelnika.

Kandidat za načelnika koalicije SDA-SBB gospodin Nermin Mandra u svom obraćanju je naveo kakvo je stanje zatekao u općini preuzimavši dužnost. Zahvalio se na prisustvu svim posjetiocima. Posebno je iskazao zahvalnost predstavnicima boračkih populacija, Ratnih vojnih invalida, demobilisanih boraca što su prisutni na predizbornom skupu SDA i što su uz SDA.

Gospodin Mandra je u obraćanju je posebno naveo važnost nastavka aktivnosti oko Lokalnog ekonomskog razvoja i provođenju mjera za uspješan razvoj općine Kakanj, kako infrastruktura tako i poduzetništva, privrede, poljoprivrede ali i kulture i sporta.Pozvao je prisutne da budu dio pobjedničkog tima da budu i oni članovi SDA porodice.

Poslije preedizbornog skupa upriličenp je druženje mještana sa kandidatima i kadrovima SDA.

Posjeti stranicu: www.sdakakanj.ba

PRESS SDA Kakanj

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u