KakanjLive | Petak, 18.06.2021. godine

Predizborni skup SDA Kakanj u Brežanima

21.09.2018. - Pred nekoliko stotina posjetioca, sinoć je SDA Kakanj održala svoj prvi predizborni skup u povodu Opštih izbora i predstavljanja kandidata u Brežanima za mještane naselja koji gravitiraju u ovom području

IMG_5897Miralem Galijašević

Pored kakanjskih kandidata, skupu je prisustvovao i premijer Zeničko-dobojskog kantona, Miralem Galijašević, koji je istakao da je SDA Kakanj najbolje organizovana stranka u Kantonu i da se o kakanjskim uspjesima priča u široj zajednici kao modelu kako treba voditi lokalnu zajednicu.

Na skupu su predstavljeni kandidati: Nermin Mandra, za Parlament BiH i Mirsad Zaimović za parlament Federacije BiH te kandidati za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona: Sejad Zaimović, Mirnes Bašić, Emina Topalović-Čobo Alma Haračić i Ajla Čišija.

IMG_5871Emina Topalović - Čobo

Prisutnima su se prigodnim riječima obratili Emina Topalović Čobo, Sejad Zaimović, Mirsad Zaimović i Nermin Mandra.

Emina Topalović Čobo je pozvala mlade da budu pokretač razvoja i da se uključe u procese, a ne da nijemo sa strane posmatraju.

IMG_5885Sejad Zaimović

Kandidat za Skupštinu Kantona Sejad Zaimović je u svom obraćanju naglasio važnost izlaska na izbore i glasanja za SDA zbog opstojnosti države i nastavka pozitivnih reformi bh. društva, ali i jačanja Kantona i uloge Kaknja u daljem razvoju ove regije.

IMG_5916Mirsad Zaimović

O značaju SDA Kaknja govorio je Mirsad Zaimović istakavši da kakanjska SDA jako dobro kotira, čemu doprinosi činjenica da na ovim izborima ima dva nosioca i za federalni i za državni parlament.

IMG_20180920_203354Nermin Mandra

Posebno pozdravljen od  prisutnih građana u Brežanima bio je  općinski načelnik Nermin Mandra koji je govorio o procesima koje treba pokrenuti da Kakanj dobije bolju poziciju u bh. životu. Neko ko ima viziju i već dokazane projekte mora se i na državnom nivou boriti za nastavak razvoja ove regije kroz projekte: izgradnja bloka 8 TE Kakanj, daljinskog grijanja u Kaknju i šire, razvoj poduzetništva i povećanje zaposlenosti, poboljšanje zdravstvenog stanja stanovništva kroz različite projekte zaštite okoliša i druge.

Nakon održane promocije upriličeno je druženje kandidata sa prisutnim mještanima.

SDA/KakanjLive/Politički markteing

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u