KakanjLive | Četvrtak, 03.12.2020. godine

Praznični prijemi Načelnika Općine Kakanj

14.04.2017. - U uredu općinskog načelnik Nermina Mandre upriličen prijem za bivše komandante kakanjskih vojnih formacija, a potom i prijem za bivše načelnike Kaknja i predsjednike nekadašnje Skupštine opštine KakanjOpćina Kakanj je i ove godine pripremila bogat program u povodu obilježavanja petnaestog aprila – Dana Općine Kakanj i Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine. Tako je u uredu općinskog načelnika Nermina Mandre vladalo svečarsko ozračje budući da je jutros u 10 sati održan prijem za komandante kakanjskih vojnih formacija iz perioda Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995 godina. Prijemu su prisustvovali komandanti Mensud Keleštura, Elvedin Šehagić, Fadil Imamović, Halim Hasagić, Fahrudin Aletović i Amir Kubura.

fadilimamovicaprilFadil Imamović

-Prije svega želim da se zahvalim općinskom načelniku koji održava ovu tradiciju dugu 22 godine. Svake godine na našu adresu stigne poziv za Dan Općine Kakanj i Dan Armije R BiH i ovaj susret iskoristimo da porazgovaramo ne samo o ratnim dešavanjima nego i o svakodnevnom životu, budući da mnogi od nas nemaju priliku da se baš često i viđaju. Pohvalio bih općinskog načelnika i njegovu administracjiu koji su i ove godine pripremili bogat program u povodu obilježavaju svih značajnijih datuma i jedna su od rijetkih Općina koja mnogo pažnje posvećuje svakom bitnijem datumu i prazniku, rekao je ratni komandant kakanjskih brigada, Fadil Imamović.

Nakon prijema za ratne komandante, upriličen je i prijem za bivše načelnike Kaknja i predsjednike nekadašnje Skupštine opštine Kakanj. Prijemu su prisustvovali Emir Omeragić, Safet Huskić, Ejub Spahić, Kasim Alajbegović, Ševal Bašić i Mirha Kulović. Općinski načelnik je svoje goste upoznao sa aktuelnim projektima i aktivnostima koje realizira Općina Kakanj, te je tražio njihova mišljenja i sugestije.

U historijskim dokumentima zapisano je da je 15. aprila 1392. godine kralj Stjepan Dabiša darovao vojvodi Hrvoju Vukčiću dva sela u okolini Kaknja. S obzirom da se radi o prvom pominjanju imena Kakanj u pisanim izvorima, Općinsko vijeće Kakanj je 14. marta 1996.godine odlučilo da se 15. april proglasi Danom općine Kakanj.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u