KakanjLive | Ponedjeljak, 10.08.2020. godine

Prati se stanje vodene bujice u Tičićima

25.02.2017. - Voda koja jakom bujicom izlazi iz tunela u Tičićima osmatra se od strane dežurnih službi kako bi se moglo pravovremeno reagovati u slučaju povećavanje dotoka

Oko 21,00 sati još uvijek je trajala akcija čišćenja kolovoza na autoputu. Izvršeno je i čišćenje regionalne ceste Kakanj-Zenica-Kakanj i saobraća se jednom trakom u dužini od oko 400 metara.

I na regionalnoj cesti i na autoputu dežuraju pripadnici Federalne Civilne zaštite, dežurni ljudi iz Rudnika Kakanj i JP Autoceste.Oni prate stanje dotoka vode koja izlazi iz tunela i u snažnoj bujici se spušta u propuste ispod saobraćajnica.

Slijedi neizvjesna noć u kojoj bi trebalo u potpunosti očistiti traku autoputa iz pravca Kaknja prema Zenici, jer je traka iz pravca Zenice puštena u promet.

Nakon što je voda iz tunela danas poslije 16,00 sati usmjerena ispod saobraćajnica u akciji raščišćavanja materijal kojeg je nanijela voda učestvovali su Profesionalna vatrogasna jedinica Kakanj, “Vodokom” Kakanj, Trgošped, Beged. A na terenu je još uvijek aktivno u radu specijalno vozilo kakanjske firme Delta Petrol.

Kada se očisti otpad sa kolovoza moći će se sa preciznošću govoriti i o tome da li je i u kojoj mjeri oštećen kolovoz. Za sada je poznato da je voda odnijela žičanu i zaštitnu ogradu na ovom dijelu autoputa, uočena su oštećenja na rubovima regionalne ceste.

A.Z./KaknjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u