KakanjLive | Utorak, 26.05.2020. godine

Pozorište Sartr gostuje sa predstavom Prst

10.03.2018. - Pozorišna predstava “Prst” (SARTR) bit ce odigrana u velikoj sali Doma kulture Kakanj u četvrtak 15.03.2018. godine sa pocetkom u 18:15 sati

prsttekst

“Prst” je jedan od najboljih savremenih društveno-angažiranih tekstova napisanih u našoj regiji, a autorica je kosovska autorica Doruntina Basha. Sama prica nije vezana iskljucivo za Kosovo, vec za cijeli prostor Balkana, a njena univerzalnost komunicira i dalje, te se odnosi na aktuelno pitanje pozicije žena u savremenom društvu.

U kontekstu novije historije i patrijarhalnih odnosa ona na veoma uvjerljiv nacin prikazuje život dvije žene, svekrve i snahe, koje ne mogu više živjeti skupa, ali ni jedna bez druge. Predstava budi emocije, a takoder i prepoznavanje jer su odnosi rivalstva i medusobnih optuživanja svekrve i snahe, neovisno od njihove specificne situacije, tipicni za šire prostore Balkana. U prici bez patetike, sa suptilnom dozom humora i ironije i tacnom psihološkom slikom likova fantasticna ženska ekipa napravila je predstavu koja nikoga nece ostaviti ravnodušnim.

Predstava je realizirana u produkciji Sarajevskog ratnog teatra, a uz podršku Americke ambasade u Sarajevu, te u partnerstvu sa forumZFD u BiH (Civilna Mirovna Služba) i Fondacijom Publika.

U predstavi igraju: Selma Alispahic, Amila Terzimehic i Ana-Mia Milic. Buduci da je mjesec kad se slavi žena JU KSC Kakanj i MIZ Kakanj caste sve zainteresovane besplatnim ulazom na predstavu u kojoj glumi odlicna ženska ekipa.

Iz Kulturno sportskog centra poručuju -Svi su dobrodošli, ulaz je besplatan.

 

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u