KakanjLive | Srijeda, 27.05.2020. godine

Pozorišna premijera-Ludilo u dvoje

20.04.2017. - Nova predstava Dramskog studija,“Ludilo udvoje” premijerno će biti odigraana u srijedu 26.04.2017. godine na velikoj sceni Doma kulture, sa početkom u 19,30 sati.

ludiloudvojetx

Nakon tri mjeseca rada na novom pozorišnom komadu Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj sa velikim zadovoljstvom obavještava građane da će predstava pod nazivom “Ludilo udvoje” premijerno biti odigrana 26.04.2017. godine na velikoj sceni Doma kulture, sa početkom u 19,30 sati.

Premijera pozorišne predstave “Ludilo udvoje” u kojoj glume Mirza Mušija, Mirza Bajramović i glumica Aida Bukva jedan je od glavnih događaja u okviru programa obilježavanja 50 godina Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj.

aldinsljivotxProducent Aldin Šljivo o predstavi:

- Povodom obilježavanja 50 godina djelovanja i rada Javne ustanove koja danas nosi naziv JU Kulturno-sportski centar Kakanj, odlučili smo za naše sugrađane producirati predstavu Dramskog studija naše Ustanove na jednom višem nivou, a koja nosi naziv „Ludilo udvoje“, drama apsurda rumunsko-francuskog pisca Eugena Ionesca.Za realizaciju ovog projekta smo uglavnom koristili domaći kadar, pa će režiju potpisati Mirza Mušija, a glumačku podjelu čine pored Mirze Mušije i Mirze Bajramovića i gostujuća popularna glumica Kamernog teatra iz Sarajeva Aida Bukva. Dakle, JU KSC Kakanj zapošljava dva profesionalna glumca, Mirzu Mušiju i Mirzu Bajramovića, s kojim se ponosimo i koji daju nemjerljiv doprinos za naš grad. To će dokazati i ova predstava u koju su obojica uključeni i koja govori o otuđenosti modernog čovjeka što je sve češća pojava u našem društvu. Potpomognuti gostujućom glumicom, smatram da će ovaj naš „kreativni tim“ biti vrlo uspješan u predstavljanju naše Ustanove. Pored zaposlenika JU KSC Kakanj i domaćeg kakanjskog brenda Frame production (zaduženi za audio-vizuelni identitet predstave), kao scenografa smo angažovali spoljnog saradnika akademskog slikara Mensura Bećirovića iz Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i vjerujem da će gledaoci prepoznati da smo unaprijedili i ovaj pozorišni segment u koji je uložen trud i novac.Općina Kakanj je osnivač i finansijer JU KSC Kakanj i daje veliki doprinos i podršku radu Dramskog studija. Plan nam je da ova predstava živi, da se predstavimo sa ovom predstavom i u drugim gradovima BiH pa i šire.

mirzamusijaRedatelj Mirza Mušija o predstavi:

- Odlučili smo se za ovog respektabilnog autora i ovaj komad u povodu obilježavanja 50 godina rada JU KSC, zbog toga što govori o otuđenosti modernog čovjeka, usamljenosti, odsustvu istinskih plemenitih emocija i ratu kao besmislu i farsi najvećih razmjera. To bi u najgrubljem smislu bio opis današnjeg modernog čovjeka i svijeta u kojem živimo, stoga je tematika ovog komada više nego aktuelna.

Bilješka o piscu

Eugène Ionesco, rođen Eugen Ionescu (Slatina, 26. novembra 1909. – Pariz, 28. marta 1994.), je bio francusko-rumunjski književnik i dramatičar, te jedan od glavnih predstavnika Teatra apsurda. Iznad ismijavanja najbanalnijih situacija, Ionescove drame opisuju na realan način samoću ljudi i beznačajnost egzistencije pojedinca.

Tehnička ekipa i ostali učesnici u pripremi izvedbe predstave

Postavka i operater rasvjete:Mahir Fejzović, Audio i video operater: Almir Kuburić, Šef tehnike: Nijaz Neimarlija , Scenski majstor:Emsad Marušić, PR i marketing: Nerma Alagić, Administrativni poslovi: Medina Sarač, Blagajnice: Mensura Huduti i Mirnesa Begić. Održavanje čistoće Doma kulture: Sabina Čelebić. 

Dizajn plakata i audio vizuelni efekti: Frame production.

Cijena ulaznice za premijeru pozorišne predstave “Ludilo udvoje” iznosi 7 KM! Ulaznice će biti u prodaji uskoro i moći će se kupiti na biletarnici JU KSC Kakanj svakog radnog dana od 07,30 do 15,30 sati.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u