KakanjLive | Srijeda, 12.08.2020. godine

Poznati pobjednici kakanjskog Lino višeboja

04.05.2017. - Pobjednici Lino višebojca OŠ ”15. april” škole u Kaknju su, u konkurenciji dječaka, Salih Hodžić, učenik šestog razreda a u konkurenciji djevojčica, Emina Subašić, učenica osmoga razreda. Najbolji sastav – pjesmu ”Svijet po mom”, napisala je Lamija Alajbegović. Za najboljeg i najsrčanijeg navijača je Medina Kadrić

Lino02

Energičnim izvođenjem spleta bosanskohercegovačkih igara, Folklorna sekcija OŠ ”15. April”, svečano je otvorila pretposljednji Lino višebojac 3. sezone u BiH. Denijal Ahmetović, glazbena zvijezda iz Kaknja i bivši bh. nogometni reprezentativac U17 selekcije, pozdravio je učenike i sve prisutne pozivajući svoje male sugrađane da se bave sportom, da budu vrijedni i istrajni i da vjeruju u svoje snove.

Više od petsto učenika ove osnovne škole u Kaknju, bodrilo je glasno svoje školske prijatelje tokom takmičenja. Najbolji sastav – pjesmu ”Svijet po mom”, napisala je Lamija Alajbegović iz sedmoga razreda i u pjesmi poželjela divan, miran svijet i lijek za sve bolesti. Pobjednici Lino višebojca OŠ ”15. april” škole u Kaknju su, u konkurenciji dječaka, Salih Hodžić, učenik šestog razreda a u konkurenciji djevojčica, Emina Subašić, učenica osmoga razreda.

Lino05Za najboljeg i najsrčanijeg navijača je jednoglasno proglašena gošća iz OŠ ”Hamdija Kreševljaković”, a najboljim transparentom proglašen je rad učenika 3-1 razreda koji su od slova i ukrasa ispisali poruku ”Lino višebojac”. Učenici su dobili priliku da izazovu nastavnika tjelesnog, Mahira Jašarspahića kojeg je na nogometnim golu potukao Ensad Odobašić dok je direktora, Jasminka Hasagića, na rukometnom golu porazila Hana Skopljak.

Rezultati u dvije timske discipline bili su na strani svih generacija pa su u štafeti bolji bili sedmih i osmih a potom u štafeti u otežanim uvjetima, bolji su bili učenici šestih i devetih razreda. Djevojčice iz prvih i drugih razreda bile su jače od dječaka iste generacije u potezanju konopca, uz svesrdnu potporu direktora Škole Hasagića.

Lino06

Lino višebojac je projekt koji se realizira pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, te nadležnih županijskih / kantonalnih ministarstava, a organizaciji Podravke BiH i Sportskih novosti, te uz učešće OŠ „15. april” iz Kaknja.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u