KakanjLive | Ponedjeljak, 13.07.2020. godine

Poznati pobjednici biciklističe utrke i turnira u stonom tenisu

04.08.2017. - Pobjednici ovogodišnje biciklističke utrke u okviru manifestacije ''Kakanjski dani'' su Edis Hadrović u kategoriji iznad 18 godina i Evelin Piljug u kategoriji dječaka do 18 godina. Završen je i turnir u stonom tenisu. Turnir je okupio preko 30 takmičara, a pobjednik ovogodišnjeg turnira u stonom tenisu je Elmas Muratović.

Biciklistička utrka ''Moj bike – moje zdravlje'' se već drugi put održava u okviru kulturno-sportske manifestacije ''Kakanjski dani''. Ove godine utrka je održana u dvije kategorije, dječaci do 18 godina i kategorija preko 18 godina.

Nakon što je prošle godine ubjedljivo pomeo svoju konkurenciju Edis Hadrović je i ove godine bez premca osvojio prvo mjesto, dok je na drugom mjestu završio Faris Kulović, a treće mjesto je pripalo Enharu Hodžiću.

U kategoriji do 18 godina najbolji je bio Evelin Piljug. Drugo mjesto je osvojio Edin Husika, dok je treći bio Iso Husagić. U ovogodišnjoj biciklističkoj utrci je učestvovala i jedna djevojka, Dalila Bašić, članica brdsko-biciklističkog kluba ''Extreme''. Za tri prvoplasirana takmičara u obje kategorije, kao i za Dalilu Bašić organizatori su pripremili vrijedne nagrade kao i diplome.

Izložba fotografija iz arhiva Zemaljkog muzeja i retro bicikala

Prije početka utrke u Parku prijateljstva je upriličena izložba fotografija iz arhiva Zemaljskog muzeja i biciklističkih memorabilija koji svjedoče o dugogodišnjoj tradiciji biciklizma u BiH. Upriličena je i izložba retro bicikala, a organizatori su izlagačima retro bicikala kao vid zahvalnosti uručili zahvalnice i prigodne poklone. Uz retro bicikla JU KSC Kakanj je izložila i dva električna bicikla koje su građani Kaknja mogli testirati.

Turnir u stonom tenisu

U Parku prijateljstva je održan i turnir u stonom tenisu. Turnir je okupio preko 30 učesnika, a na kraju je prvo mjesto osvojio Elmas Muratović. Drugo mjesto je pripalo Senadu Šoše. Dok je treći bio Rasim Ibrahimspahić.

Bogat program sportskih sadržaja ovogodišnje manifestacije ''Kakanjski dani'' završava Javnim mitingom vodenih sportova i turnirom u rukometu mladih kakanjski rukometnih nada.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u