KakanjLive | Nedjelja, 28.02.2021. godine

Poznate grupe i parovi Lige mjesnih zajednica

17.02.2017. - U kultnom školskom centru ''Europa'' danas je održana press konferencija i izvršeno žrijebanje grupa i parova uoči početka takmičenja u malom nogometu pod nazivom ''Liga MZ Kakanj 2017''

Na press konferenciji koja je održana u prepunom  centru ''Europa'' prisutnima su se obratili direktor JU KSC Kakanj, Aldin Šljivo, predsjednik Sportskog Saveza općine Kakanj, Samir Lušija i članovi organizacionog odbora Nihad Tukić i Marin Mijač, dok općinski načelnik Nermin Mandra zbog poslovnih obaveza nije prisustvovao press konferenciji. 

Aldin Šljivo - direktor JU KSC Kakanj

U svom uvodnom obraćanju novinarima i predstavnicima mjesnih zajednica koja će uzeti učešće u malonogometnom turniru, odnosno ligi Mjesnih zajednica direktor JU KSC Kakanj, Aldin Šljivo je rekao:
''Nakon uspješne organizacije Biznis lige, ove godine smo se odlučili da organizujemo ligu Mjesnih zajednica na nagovor općinskog načelnika i ljudi iz Sportskog saveza općine Kakanj, a u razgovoru sa predsjednicima mjesnih zajednica. Takmičenje će startati u nedjelju 19. februara 2017. godine i trajat će ukupno deset nedjelja, dakle tamo negdje do kraja aprila. Ovo je samo jedan od projekata kojim obilježavamo pedeset godina postojanja KSC Kakanj. Vjerujem da će biti velika zainteresovanost za ovu ligu i da će na kraju pobjednika odlučiti fer i korektna igra.''

samirlusija

Predsjednik Sportskog saveza Općine Kakanj, Samir Lušija je rekao:
''Čast nam je i zadovoljstvo što smo suorganizator jednog ovakvog divnog takmičenja. Jedino što mogu kazati je da će Sportski savez uvijek podržati ovakav i slične projekte koji okupljaju veliki broj građana i vjerujem da će sve proći u najboljem redu i da će ovo biti divno druženje svih građana Kaknja''.

Koordinator za sport JU KSC Kakanj i član organizacionog odbora lige MZ Kakanj 2017, Marin Mijač je u svom obraćanju iznio tehničke detalje turnira:
''Imamo prijavljeno 35 ekipa koja će biti podijeljene u osam grupa. Svaka ekipa će brojati 12 igrača, dok će se igrati po sistemu pet plus jedan (golman). Dakle na turniru će biti ukupno 420 igrača. Utakmice će trajati dva poluvremena po 10 minuta izuzev finalne i utakmice za treće mjesto u kojima će jedno poluvrijeme trajati 15 minuta. Pauza između dva poluvremena je tri minute, dok svaka ekipa ima pravo na jedan tajmaut u poluvremenu u trajanju od jedan minut. Svaki šesti prekršaj donosi kazneni udarac sa deset metara. U grupama će se igrati po bodovnom sistemu, svako sa svakim, a dva najbolja iz grupe prolaze u nokaut fazu".

Turnir će starati u nedjelju 19. februara 2017. godine u 17 sati i turnir će se igrati svake naredne nedjelje u terminu od 16 do 22 sata do kraja aprila. Sudije na utakmicama će biti Kakanjci Bajazid Delibašić, Samir Kapo i Elzan Pločo. Cijena jednodnevne ulaznice je jednu konvertibilnu marku 

Žrijeb grupa i prvog kola Lige Mjesnih zajednica

Nakon obraćanja organizatora Lige Mjesnih zajednica, uslijedio je žrijeb grupa za ovo takmičenje. Žrijebom je odlučeno da 35 ekipa koje su prijavile učešće budu raspoređene u osam grupa, tri grupe po pet ekipa, a preostalih pet po četiri ekipe:

Grupa A: Plandište, Ričica, Haljinići, Slapnica, Zagrađe
Grupa B: Veliki Trnovci, Termoelektrana, Bičer, Bjelavići
Grupa C: Donji Kakanj, Doboj, Brežani i Bijele Vode
Grupa D: Krševac, Papratnica, Tršće, Modrinje, Seoce
Grupa E: Povezice, Pope, Vukanovići, Čatići
Grupa F: Kraljeva Sutjeska, Mramor, Brnj, Podgora
Grupa G: Kakanj II, Brnjic, Kakanj I i Zgošća
Grupa H: Varda II, Bukovlje, Varda I, Dumanac i Starposle.

Liga Mjesnih zajednica će biti svečano otvorena u nedjelju u 17 sati, nakon čega će u 17:30 sati prvu utakmicu igrati ekipe Plandišta i Ričice. Prvog dana takmičenja planirani su i sljedeći susreti:
18:05 H: Veliki Trnovci – Termoelektrana
18:40 H: Donji Kakanj – Doboj
19:35 H: Krševac – Papratnica
20:10 H: Povezice – Pope
20:45 H: Kraljeva Sutjeska – Mramor
21:20 H: Kakajn II – Brnjic
21:55 H: Varda II – Bukovlje

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u