KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Poziv za učešće u Biznis ligi malog nogometa

10.03.2016. - Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj organizuje Biznis ligu u malom nogometu “KAKANJ 2016”.Liga će se odigravati u Sportskoj dvorani Kakanj od 27.03.do 29.05.2016 godine.

sportska_dvorana

Biznis liga ima za cilj da kroz sistem takmičenja u malom nogometu zaposlenimgrađanima obezbjedi kontinuirano bavljenje tjelesnom aktivnošću. Na taj način utičemo prije svega na zdravstveni status zaposlenih, jačanjemeđuljudskih odnosa u kolektivu što na kraju dovodi do bolje produktivnosti na poslu. Također na ovaj način želimo potaknuti druženje, rekreaciju, zabavu i razmjenu najboljih iskustava poslovnih subjekata. Neki ćeigrati, neki navijati ali najvažnije,svi će se zabavljati, te će time gradit izdrav i timski duh koji ćeomogućiti preduzeću/firmi još uspješnije poslovanje.

Pravila i propozicije su prilagođeni rekreativcima, pa će se igrati sa 5 + 1 brojem igrača(dozvoljeno prijaviti najmanje 7, a najviše 14 igrača). Utakmice se igraju dva poluvremena u trajanju od 15 minuta.Takmičenje je planirano da se odvija u tri faze: prva i druga faza je takmičenje po grupama po bod sistemu, a treća faza su finalni susreti (polufinale i finale).

Ekipe se prijavljuju na pripremljenom obrascu koji se može dobiti u prostorijama uprave JU Kulturno-sportski centar Kakanj svakim danom u vremenskom periodu od 07:30 do 15:30, a također se može po zahtjevu dobiti i na željeni fax i e-mail.

Sve informacije možete dobiti na broj telefona: 032/771-920.

Prijavljeni igrači moraju biti isključivo zaposlenici firme koju predstavljaju .Dozvoljeno je da jednu ekipu čine radnici iz dvije manje firme, kako bi se dala mogućnost i radnicima iz firmi gdje je mali broj radnika, da učestvuju u ovom takmičenju. U ekipi može biti jedan vanjski saradnik u slučaju ako nisu dvije ekipe spojene i ta osoba ne smijebiti profesionalac (ne smije biti registrovan pri NS BIH).

Spiskovi ekipa se moraju zaključiti do početka izvlačenja, a za svaku naknadnu prijavu ekipa plaća po jednom prijavljenom igraču administrativni trošak od 50 KM. Rok za prijave ekipa je do 22. marta, a termin izvlačenja je 24. mart u 16:00 sati u kuglani koja se nalazi u sklopu Sportske dvorane Kakanj, Nakon prijave sve ekipe će preko svojih predstavnika dobiti striktne propozicije takmičenja, kako bi se takmičenje moglo odvijati lakše i što regularnije.

Kotizacija po ekipi iznosi 200 KM.

Na svim utakmicama će biti obezbijeđeni profesionalni suci, zapisničar,fizičko osiguranje, fotograf, semafor i medicinska ekipa. Biznis liga će također biti medijski pokrivena (službena i Facebookstranica JU KSC, NTV IC, Radio Kakanj, kakanjski web portali).

Za tri prvoplasirane ekipe obezbijeđene su vrijedne nagrade.

Ovim putem pozivamo sve privredne subjekte (preduzeća,firme) te sva pravna i fizička lica da svojim učešćem uveličaju ovu sportsku manifestaciju.
Želimo Vam dobrodošlicu i puno sportske sreće.

Važniji datumi

22.03.2016. – krajnji rok registracije ekipa za takmičenje
24.03.2016. 16:00 (objekatkuglane) – izvlačenjetakmičarskih brojeva
27.03.2016. – početak BIZNIS LIGE “Kakanj 2016“

KSC KAKANJ

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u