KakanjLive | Četvrtak, 04.03.2021. godine

Poziv navijačima da slave opstanak

29.04.2016. - Menadžer kluba Ibro Rahimić, poziva navijače da u subotu nakon utakmice sa Travnikom slave opstanak u Premijer ligi

ibro_mladost
Nakon pobjeda protiv direktnih konkurenata u borbi za opstanak Olimpica i Drine ,igrači i stručno vodstvo s puno optimizma dočekuje susret 27. kola Premijer lige BiH u kojem će ugostiti ekipu Travnika koja još uvijek ima teoretske šanse da izbori opstanak u društvu najboljih i u Doboj stiže s naglašenim ambicijama.

Trener i menadžer kluba Ibro Rahimić vjeruje da će njegovi igrači pružiti dobru igru i nastaviti seriju pobjeda.

-Nakon dvije utakmice u kojima smo zabilježili važne pobjede, želimo nastaviti naš niz i savladati Travnik te tako tri kola prije kraja prvenstva obezbjediti opstanak. Igrači su u uzlaznoj formi, igraju odgovorno i kvalitetno i vjerujem da će sve moje zamisli na terenu sprovesti u djelo i da ćemo slaviti i protiv Travnika. Koristim priliku da pozovem naše navijače da proslavimo opstanak u Premijer ligi, što nam je i bio glavni cilj u prvoj premijerligaškoj sezoni, istakao je trener i menadžer Mladosti, Ibro Rahimić.

isakovic_mladost

Bez obzira na sve bolje igre Travničana, optimizam vlada i kod igrača, što su iskazali kapiten Aladin Isaković i lijevi bočni Senad Karahmet, ključni igrači odbrane Mladosti..

-Premda smo odradili veliki posao u posljednje dvije utakmice, upozorio bih da i u ovom susretu moramo biti maksimalno fokusirani i dati 100% svojih mogućnosti, jer je Travnik veoma neugodan protivnik. Poznajem njihov mentalitet jer sam za „Vezire“ igrao jednu sezonu. U posljednjem susretu sa Veležom postigli su sedam golova, što je mnogo da postignete i na jednom treninigu. Trebamo imati u vidu da je Velež mnoge ekipe u ovoj polusezoni namučio pa tako i nas. Cijelu proteklu sedmicu smo radili veoma dobro i ukoliko svoju energiju prenesemo na teren u susretu vjerujem da ćemo na kraju slaviti zajedno sa našim navijačima i dokazati da nam je mjesto među 12 najboljih ekipa BiH naredne godine, kazao je kapiten Mladosti, Aladin Isaković.
Slično razmišlja i lijevi bočni Senad Karahmet, koji taklođer najavljuje novu pobjedu Mladosti.

senad_karahmet

-U susretu protiv Travnika u obzir dolazi samo pobjeda, jer želimo konačno da se riješimo pritiska. Kući igramo jako dobro, posebno u utakmicama u kojima smo pod pritiskom, čime dokazujemo i potvrđujemo svoj karakter i zrelost ekipe. Vjerujem da ćemo zajedno sa navijačima slaviti jer zaista smo zaslužili da i naredne sezone budemo dio bh. elite, rekao je Senad Karahmet.

Utakmica Mladost - Travnika igra se u subotu 30. aprila/travnja 2016. godine u 17 sati. Meč će suditi Dragan Skakić iz Gradiške sa pomoćnicima Arnelom Novalićem iz Doboj Istoka i Mirzom Čehajom iz Goražda. Četvrti sudija je Haris Kaljanac iz Sarajeva. Delegat utakmice je Goran Skoko iz Ljubuškog, a posmatrač suđenja Salem Prolić iz Sarajeva.

M.KOMŠO/KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u