KakanjLive | Srijeda, 12.08.2020. godine

Poziv na Mirnu šetnju Kakanj za Srebrenicu

09.07.2019. - Asocijacija mladih SDA Kakanj u saradnji sa Asocijacijom žena SDA Kakanj, Asocijacijom Fatma, MIZ Kakanj, 11. jula 2019. godine, u 12:00 sati, organizuje Mirnu šetnju:

setnja_am

Mirnom šetnjom od Sahat kule do Gradskog spomen-parka obilježit će se 24. godišnjica genocida koji je počinjen nad bošnjačkim stanovništvom Srebrenice.

Učesnici će proći gradskim šetalištem do Spomen-obilježja šehidima i poginulim borcima Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995.godina u Gradskom spomen-parku gdje će biti i proučena dova.

Šetnjom se iz Kaknja želi poslati jasna poruka: "Kakanj za Srebrenicu, da se ne zaboravi i ne ponovi!"

"Na taj dan, 11. jula nosite bijelu majicu, košulju, haljinu ili maramu kako bismo bili jedinstveni da nikada ne zaboravimo, da pamtimo i opominjemo na genocid u Srebrenici. Bjelina simbolizira nevinost žrtava i čistoću naših osjećaja”, kaže se u pozivu iz Asocijacije mladih SDA Kakanj i u nastavku se pozivaju svi sugrađani, mediji, predstavnici nevladinih organizacija, javne ličnosti i predstavnici političkih stranaka da se i ove godine pridruže Mirnoj šetnji  i svojim prisustvom iskažu poštovanje prema žrtvama genocida.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u