KakanjLive | Ponedjeljak, 01.06.2020. godine

Poziv iz Biblioteke na Dan dječije knjige

30.03.2018. - Svakog drugog aprila, u svijetu se održava Međunarodni dan dječje knjige.Tim povodom, pšozvani ste u Biblioteku, u ponedjeljak u 12,30 sati

fototekstbiblio

Gradska biblioteka Kakanj u okviru projekta Jubileji knjige 2018., a povodom 2. aprila Međunarodnog dana dječije knjige organizira promocij romana : „Pustolovine zaljubljenog dječaka“ autora Zejčira Hasića. Pored autora, promotor je i Lejla Hasagić a sve je zakazano za ponedjeljak 2. aprila sa početkom u 12,30 minuta.

Svakog drugog aprila, u svijetu se održava Međunarodni dan dječje knjige.Ovaj datum nije odabran slučajno. Naime, na današnji dan rođen je jedan od najvećih i najpoznatijih pisaca dječjih bajki, slavni Danac Hans Kristijan Andersen. Od njegovog rođenja prošlo je već više od dva vijeka, a brojne dječje knjige kojima je autor i danas se rado čitaju.Ovaj dan se obilježava kako bi se ukazalo na važnost dječje knjige te potaknula i razvila ljubav prema čitanju, piše 24 sata.Prilika je to za prisjećanje na sva ona književna djela koja su obilježila naše djetinjstvo, ali i za promociju novih knjiga koje će tek pronaći svoje čitatelje. Zbog toga se u mnogim vrtićima, školama i bibliotekama organiziraju događanja, izložbe i predavanja. 

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u