KakanjLive | Subota, 30.05.2020. godine

Pozitivna kakanjska biciklijada iz Pozitive

22.09.2018. - Udruženje biciklista Pozitiva organizovalo je biciklijadu u kojoj je najstariji učesnik Ferid Kulović (84), a najmlađi troipogodišnja Kanita Brodlija

Udruženje biciklista „ Pozitiva “ Kakanj povodom obilježavanja evropske sedmice mobilnosti 21.09.2018. organizovalo je biciklijadu u saradnji sa Općinom Kakanj i JU Kulturno-sportski centar Kakanj.Biciklijada je startovala sa Autobuske stanice Kakanj.

najstarijiFerid Kulović, najstariji učesnik biciklijade, ali i nastariji biciklista sa ulica Kaknja i Doboja

Mada je najavljeno, nagrade za najstarijeg i najmlađeg učesnika nisu dodjeljene ali su zato prigodno obradovani sci najmlađi učesnici ovog dana mobilnosti.Ipak izdvajamo d aje najstariji učesnik biciklijade bio Ferid Kulović, Kaknjcima dobro poznati stanovnik nasdelja Doboj, koji i u ovim godinama svakodnevno vozi bicikl. Nijedan posao u gradu, a često u prigradskom naselju Doboj Ferid neće obaviti bez bicikla. Pored kretanja biciklom Ferid uglavnom kombinuje i pješačenje u kretanju.

kombinujNajmlađa biciklistkinja Kanita i trkač  u biciklijadi Esmin Brodlija

Najmlađa učesnica je troipogodišnja djevojčica Kanita Brodlija. Da bi moto ove manifestacije bio u potpunosti zadovoljen „Kombinuj i kreći se“ kao trkač uporedo sa biciklistima nastupio je i Esmin Brodlija, odnedavno poznatiji i kao kakanjski polumaratonac sa uspješnim nastupima na Ramskom i Banjalučkom polumaratonu.

Evropska sedmica mobilnosti se održava se svake godine krajem mjeseca septembra. Evropska sedmica mobilnosti 2018. godine za temu ima “Multimodalnost”, a obilježava se pod sloganom “Kombinuj i kreći se!”

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u