KakanjLive | Srijeda, 12.05.2021. godine

Površinski kop ispunio ovogodišnji plan

14.12.2018. - Na Površinskom kopu Vrtlište, 17 dana prije roka ispunjen je ovogodišnji plan proizvodnje uglja od 816.000 tona

Jučer, 13. decembra, u drugoj smjeni, Površinski kop kakanjskog Rudnika ispunio je ovogodišnji plan na proizvodnji uglja. Iskopanao je 816.000 tona uglja.  Za ostvareni plan trebalo je otkopati i transportovati  3.757.802 m³ čvrste jalove mase.

Ovo su imponzantne brojke i one dovoljno govore o radu koji je uložen na Površinskom kopu Vrtlište da bi se ispunio plan proizvodnje uglja 17 dana prije roka. Tim povodom, jutros je v.d. direktor Sead Imamović, sa najbližim saradnicima prisustvovao jutarnjem raportu na Pogonu Vrtlište,  a u prozivaoni se obratio i radnicima  prve smjene.

-          Čestitam vam na ostvarenom rezultatu. Ostvarili ste 816 hiljada tona uglja i do kraja godine biće  još tona iznad ovog plana. Sa zadovoljstvom mogu reći, da ste ovaj period, bar koliko sam ja u Rudniku,to je već sedam mjeseci, radili izuzetno kvalitetno i dobro. Sa ovog  kapaciteta smo svakodnevno dobijali informacije o ispunjavanju dnevnih planova proizvodnje uglja. Mi smo se  za uzvrat potrudili da  redovno obezbjeđujemo lične dohotke, naknadu za topli obrok i regres. Biće i nagrada za Dan rudara. Dobro znate da podzemna eksploatacija neispunjava planske veličine na proizvodnji uglja. Međutim, mi smo jedinstvena cjelina i svi zajednički dijelimo sudbinu Rudnika. Mi ćemo do kraja godine proizvesti milion i 100 hiljada tona. U jami Begići ćemo pripremiti široko čelo za eksploataciju i time stabilizirati i podzemnu eksploataciju uglja. Tokom februara očekujemo završetak radova na hidrotehničkim objektima u Ribnici, a svi vrlo dobro znate koliko je to značajno za budućnost  Površinskog kopa. Za sve to i sa ostvarenje ovog plana primite još jednom moje čestitke i čestitke članova Uprave. Čestitam svima na zalaganju i postignutom rezultatu, rekao je, mr.sci. Sead Imamović  v.d. direktor Rudnika  Kakanj.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u