KakanjLive | Ponedjeljak, 01.06.2020. godine

Povodom Dana rudara položeno cvijeće na spomenike

21.12.2017. - Polaganjem cvijeća na spomen obilježja – spomeniku poginulih rudara i spomenicima u gradskom parku počele su završne manifestacije povodom Dana rudara. Večeras akademija u 18:00

Jutros u 10:00 sati članovi porodica poghinulih rudara, sindikat i Uprava Rudnika Kakanj, zajedno sa građanima Kaknja, općinmskim načelnikom Nerminom mandrom i predstavnicima Udruženja porodica šehida i poginulih boraca položili su cvijeće i odali počast svim poginulim rudarima rudnika Kakanj, kao i borcima rudarima u iz ratova u prošlom vijeku.

Prigodan prozni tekst Muharema Gasala, pročitao je Mirza Mušija, a orkestar Rudarske glazbe je  poslije položenih vijenaca i cvijeća  izveo Rudarsku himnu.

Večeras će sa početkom u 18:00 sati, u velikoj sali Doma kulture Kakanj biti održana svečana akademija povodom 21.decembra – Dana rudara.Biće predstavljeni poslovni rezultati. Nastupit će Rudarska glazba i hor Kulturno-umjetničkog društva “Fadil Dogdibegović Dikan”. Kroz programske sadržaje publiku će voditi glumac Mirza Mušija, a bit će upriličeno i proglašenje radnika godine, te dodjela priznanja zaslužni radnik  i grba sa zlatnim čekićima.Bit će prikazana i dva kratka informativno dokumentarna filma “Februarski šok i oktobarski milion” i “Investicije: Široko čelo-damperi-bager”.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u