KakanjLive | Utorak, 20.04.2021. godine

Povećajmo stepen individualne odgovornosti

30.03.2021. - Iz Doma zdravlja Kakanj saopštavaju najnovije podatke o epidemiološkom stanju i pozivaju građane da i dalje povećavaju stepen individulane odgovornosti

covidilustr03Operativni tim JU Dom zdravlja Kakanj obavještava javnost da je sa 29.3.2021. na području općine Kakanj registrovano 1519 slučaja COVID-19. Od navedenog broja 231 slučaj je aktivan, 228 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji. Trenutno su tri pacijenta hospitalizovana iz Kaknja u KB Zenica. Do danas je 1225 osoba oporavljeno od COVID-19 na području općine Kakanj, a ukupan broj testiranih osoba na COVID-19 je 4225. Na području općine Kakanj registrovano je 64 smrtna slučaja uzrokovanih COVID-19.

Ponavljamo našim sugrađanima da je epidemiološka situacija u vezi COVID-19 alarmantna i da postoji mogućnost da ćemo ubrzo morati zatvarati neke od naših ambulanti, jer je veliki broj zdravstvenih radnika ili inficiran ili u karantenu zbog ostvarenih kontakata sa inficiranim osobama. Mnoge naše službe su destekovane a u Službi laboratorijske dijagnostike gotovo 80% radnika je van stroja zbog COVID-19, te zbog toga molimo građane za razumijevanje.

Apelujemo na sugrađane da svi povećamo stepen individualne odgovornosti, te da u zdravstvene ustanove dolaze samo oni koji zaista imaju većih zdravstvenih problema, jer zaista nije pravo vrijeme posjećivati zdravstvene ustanove zbog toga da se malo prekontrolišem. Pandemija COVID-19 uzima svoj danak i još jednom molimo sugrađane da čuvaju svoje zdravlje, ali i zdravlje drugih ljudi.

KakanjLive/Dom zdravlja

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u