KakanjLive | Četvrtak, 04.03.2021. godine

Potvrđeno-Musemić trener Mladosti

27.09.2016. - Nakon odlaska Ibre Rahimića u Velež, za njegovog nasljednika izabran je Husref Musemić

husref_musemicHusref Musemić, na čelu stručnog štaba Mladosti do kraja ove sezone

Nakon odlaska Ibre Rahimića u Velež, za njegovog nasljednika izabran je Husref Musemić, potvrdio nam je sportski direktor u Fudbalskom klubu Mladost, Enes Bistrivoda.

Predsjednik Kluba Mensur Mušija nam je rekao da se sa Musemićem nije bilo teško dogovoriti oko ovog anmgažmana i da takmičarski ciljevi ostaju isti, a to je plasman u ligu za prvaka. Pored toga važno je nastaviti kontinuitet dobrih igara i kvalitetnog rada, a takve igre i rad trebalo bi da donesu zadovoljavajući rezultat, rekao je predsjednik Mušija.

Musemić će debi na klupi Mladosti imati u duelu sa Čelikom na domaćem terenu, a dogovoreno je da vodi Mladost do 01.06.2017. godine.

Husref Musemić je rođen u Janji 4. jula 1961. godine.[2] Bio je golgeter FK Sarajevo šampionske 1985. godine. Igrao je i za beogradsku Crvenu Zvezdu, škotski Hearts i holandski Twente. Odigrao je jednu utakmicu za Jugoslaviju 30. marta 1983. protiv Rumunije u Temišvaru.[3], te jednu utakmicu i za Bosnu i Hercegovinu 30. novembra 1995. protiv Albanije u Tirani.Kao samostalan šef stručnog štaba osvojio titulu sa Sarajevom u sezoni 2006-07. Bio je i trener Đerzeleza kao i Olimpika.

M.Komšo i A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u