KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Potrošnja sredstava komunalne naknade

02.02.2016. - Izdvajamo nekoliko projekata planiranih za 2016. godinu Programom o utrošku sredstava komunalne naknade

komunalna uitrosak

Na 39. sjednici Općinskog vijeća Kakanj, koja je održana krajem januara usvojen je, između ostalog, i Program utroška sredstava komunalne naknade. Izdvajamo nekoliko aktivnosti i projekata koje će Općina Kakanj finansirati u 2016.godini.

Nakon što je prošle godine izvršena detaljna rekonstrukcija puta na relaciji od “Pojate” do Karitasa, za ovu godinu je planirana detaljna rekonstrukcija saobraćajnice u ulici Mehmeda Skopljaka, kroz naselje Albanija, kako bi se riješio problem uskog grla u saobraćaju.

Paralelno će se raditi i na izradi idejnog projekta zaobilazne saobraćajnice od Benzinske pumpe”Hifa do mosta za naselje Zgošća. Ovaj projekat bi rasteretio saobraćaj u naselju Albanija.

Planirana je i izrada glavnog projekta saobraćajnice od ulice 7.muslimanske viteške oslobodilačke brigade do mosta kod Benzinske pumpe Hifa. Već je urađen idejni projekat za ovu saobraćajnicu koji će biti podloga za glavni projekat.

Izgradnjom ovih zaobilaznih saobraćajnica u značajnoj mjeri se bi mogao rasteretiti saobraćaj u gradskoj jezgri i dalje do naselja Zgošća.

Iz sredstava komunalne naknade finansirat će se u ovoj godini i izgradnja trotoara u ulici Zeničkog partizanskog odreda, dionica prema predškolskoj JU ZA odgoj i obrazovanje Mladost.

I ove godina Općina Kakanj će utrošiti blizu pola miliona KM (490.000 KM) za plaćanje utroška električne energije za javnu rasvjetu. Osim toga, za održavanje i modernizaciju javne rasvjete bit će utrošeno 120.000 KM.

KakanjLive/PRESS Općine Kakanj

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u