KakanjLive | Srijeda, 25.11.2020. godine

Potpuno novi izgled Omladinskog centra

08.01.2019. - U toku je realizacija projekta pod nazivom “Kreativni inovacijski centar Kakanj – KICK”

omlcentar

Udruženje “Alternative” Kakanj uz podršku Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj i Općine Kakanj vrijedno radi na realizaciji projekta pod nazivom Kreativni inovacijski centar Kakanj – KICK.

Cilj projekta je razviti poticajno okruženje za društveno-ekonomsku afirmaciju mladih u općini Kakanj kako bi se bolje odgovorilo na potrebe različitih aktera (poslodavaca, institucija i organizacija). KICK je namijenjen pojedincima i timovima s poslovnim idejama, voditeljima društvenih promjena, startupima, IT stručnjacima, studentima i učenicima srednjih škola, freelancerima, te predstavnicima potpornih institucija i svim osobama koje žele ostvariti poslovne kontakte i mentorsku podršku.

U okviru realizacije ovog projekta vrši se opremanje Omladinskog centra Kakanj u kojem će KICK funkcionisati.Prostor je zamišljen kao tri funkcionalne cjeline odvojene mobilnim funkcionalnim pregradama:Office room (radno mjesto, sa najmanje 5 računara i pregradbenim stijenama);Desk room (zajednička radna prostorija , za rad najmanje 20 učesnika);Relax room ( najmanje 3 seta za sjedenje i šank).

KICK je adresa za mlade koji žele da nauče sve o procesu pokretanja i razvoja biznisa i društvenih inovacija. To je mjesto gdje će mladi dobiti profesionalnu mentorsku podršku i naći partnera i investitora. KICK je zamišljen kao moderan i tehnički kvalitetno opremljen centar za rad koji nudi mogućnost povezivanja sa onima koji su na istom putu ili koji žele zajedno graditi poslovne priče i društvene inovacije.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u