KakanjLive | Srijeda, 12.05.2021. godine

Potpisani ugovori za vodovod i kanalizacione sisteme

05.10.2016. - Zavod za planiranje i izgradnju i izvođači radova danas su u zgradi Općine Kakanj potpisali pet ugovora a koji se odnose na infrastrukturne objekte vodovoda i kanalizacije. Sredstva za izgradnju tri vodovoda i dva kanalizaciona sistema obezbjedilo je Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona kroz Program utroška sredstava vodnih naknada za 2016.godinu.

Direktor Zavoda za planiranje i izgradnju grada Zijad Neimarlija i direktor Trgošpeda, Iso Zaimović, potisali su dva ugovora: o nastavaku izgradnje vodovoda „Varalići“ (MZ Krševac) ukupne vrijednosti od 90.499,40 KM i o izgradnji vodovoda „Koprivnica-Banjevac“ (MZ Termoelektrana), vrijednost investicije je 16.456,42 KM. Rok za izvođenje radova u Varalićima je 60 dana, a u MZ Termoelektrana 30 dana.

Direktor Zavoda Zijad Neimarlija potpisao je i tri ugovora sa kakanjskom firmom Beta Company, koja je na čelu konzorcija za realizaciju ugovorenih poslova. Ugovore je u ime konzorcija potpisao, direktor Beta Company, Taib Bjelopoljak. Riječ je o rekonstrukciji vodovoda „Lučani“ (MZ Bilješevo), vrijednost investicije iznosi 77.793,46 KM, te izgradnji kanalizacionog sistema u MZ Haljinići, vrijednost investicije 37.398,91 KM i kanalizacionog sistema sa uređajem za prečišćavanje otpadnih voda za naselje Kučići, vrijednost investicije 33.314,12 KM.

Zijad Neimarlija, direktor Zavaod za izgradnju, je rekao da je najprioritenije raditi rekonstrukciju vodovoda Lučani, jer je to u ovom trenutku najnužnija potreba stanovništva. Dodao je da izvođenje radova već sutra može početi i u nastavku rekao šta su obaveze Općine Kakanj:

- Radi se o kritičnim područjima i koja imaju veliku potrebu za ovakvim objektima. Ima još takvih i mi ćemo redovno kandidovati projekte za bilo koje mjesto sa područja Kaknja. Mi smo obavezni da obezbjedimo urbanističku, građevinsku i upotrebnu tehničku dokumentaciju. Pored ovih, radimo na pripremi projekata za još tri mjesne zajhednice. To su kanalizacioni kolektori Crnač i Čizmići, vodovod u Zagrađu i kanalizacija za mjesta Čobe i Safundžije u Bukovlju. Kada bude spremna dokumentacija koju treži resorno ministarstvo za ove objekte, mi ćemo provesti odgovarajuću proceduru i odabrati izvođače.

U ime izvođača radova zahvalio se direktor Beta Company Taib Bjelopoljak:
- Ovi projekti su potrebni građanima.Potrebni su i izvođačima radova radi uposlenosti kapaciteta.Imamo veliko iskustvo i drago mi je da su poso dobile kakanjske firme. Nadam se das ćemo do zimskih dana završiti ove poslove, posebno u Lučanima gdje je to najpotrebnije.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u