KakanjLive | Srijeda, 27.05.2020. godine

Poticaj za proširenje proizvodnje u poljioprivredi

14.03.2017. - Realizirajući programe iz oblasti poticaja u poljoprivredi i poduzetništvu Općina Kakanj je raspisala javni poziv za proširenje proizvodnje u poljoprivredi

poljomašina
Pravo na ostvarivanje podsticaja imaju nezaposlene osobe koje se nalaze na Birou za zapošljavanje, registrovani poljoprivredni proizvođači i ostale zaposlene osobe-poljoprivredni proizvođači, koji nabave novu poljoprivrednu mehanizaciju, priključke, aparate i drugu opremu u 2017.godini, što dokazuju računima o kupovini.

Prioritet pri dodjeli podsticaja imaju nezaposlene osobe, a ovaj status dokazujuopotvrdom Biroa za zapošljavanje. Pored toga poticaj mogu koristiti poljoprivrednici koju su već registrovali ovu djelatnost, što dokazuju rješenjem o registraciji. Svi kandidati trebaju biti upisani u Registar poljooprivrednih gazdinstava Općine Kakanj, što dokazuju kopijom potvrde o upisu u registar.

Ovaj poticaj prošle godine je iskoristilo 30 stočara, a ove godine na poziv se mogu javiti i ratari.

Poljoprivrednik koji ispuni uvjete iz poziva dobit će 3000 KM za nabavku poljoprivredne mehanizacije, priključaka, aparata i druge opreme u poljoprivredi kao što su: traktori, motokultivatori, balirke za sjeno, samohodne kosačice, kopačice, freze, aqua power sistem za revitalizaciju vode za navodnjavanje i transformaciju kamenca, aparati za mužu krava, laktofrizi i sistemi za navodnjavanje “kap po kap“.

Zainteresirani mogu preuzeti obrazac zahtjeva na protokolu Općine Kakanj, te uz neophodnu dokumentaciju isti predati na mjestu preuzimanja do roka navedenog u JAVOM POZIVU.
Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Općini Kakanj, I sprat ili na broj telefona: 032/771-828, svakim radnim danom od 7:00 do 15:30 sati.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u