KakanjLive | Ponedjeljak, 10.08.2020. godine

Postavljen završni sloj asfalta

01.07.2017. - U Rudarskoj ulici, od Gradskog spomen parka do početnog dijela ulice Mehmeda Skopljaka kod Trgošpedove benzinske pumpe postavljen završni, habajući sloj asfalta

U petak 30. juna urađeno je postavljanje završnog, habajućeg, sloja asfalta u Rudarskoj ulici u Kaknju i to na potezu: Gradski spomen-park – Bijela džamija – OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” – Benzinska pumpa “Trgošped”. Vrijednost radova iznosi 82,917,90 KM. Radove je izvodila firma “Sarajevoputevi” koja je ovaj posao na osnovu propisa koje definiše Zakon o javnim nabavkama.

U proteklom periodu postavljen je prvi sloj asfalta, ali se nije bilo u prilici, zbog slabijeg priliva novčanih sredstava, postaviti završni sloj. Prvi sloj asfalta je pretrpio određena oštećenja tokom protekle zime koju su obilježile ekstremne hladnoće što nije iznenađenje jer se radi o prvom sloju. Ova pojava nije izazvala nikakve nove troškove i nikakva nova izdvajanja., saopšteno je iz Press službe Općine Kakanj jer je popravku je izvršio izvođač radova o svom trošku.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u