KakanjLive | Subota, 15.08.2020. godine

Postavljen jarbol i podignuta državna zastava

21.12.2018. - Ispred zgrade Direkcije Rudnika Kakanj, uz spomen ploču sa mermernim ljiljanom rudari postavili jarbol i podigli državnu zastavu

KUB_2091Foto/Meho Kubura

Uoči Dana rudara u Rudnik mrkog uglja Kakanj, realizirana je inicijativa vršioca dužnosti načelnika Općine Kakanj Aldina Šljive da se u svim javnim preduzećima, pogonima, mjesnim zajednicama, ustanovma, na javnom mejstu istakne zastava BiH.

Učinjeno je to pozivom u kojem se kaže “Postavimo i podignimo visoko zastavu Bosne i Hercegovine, za sve one koji su živjeli i umirali za ovu zemlju, za ovovremene generacije i generacije koje dolaze, za slobodnu, suverenu i nezavisnu multietničku državu Bosnu i Hercegovinu”.

U Rudniku Kaka nj jarbol sa državnom zastavom postavljen je uz spomen ploču sa mermernim ljiljanom za 64 šehida i poginula borca Rudnika mrkog uglja Kakanj. Ovo spomen obilježje je rekonstruisano na inicijativu Rudničkog odobora sindikata.

KUB_2081Foto: Meho Kubura

Zastavu su podigli članovi Čete za spašavanje Rudnika Kakanj: Eldin Berbić i Elvedin Ibranović, a ovom činu su prisustvovali učenici Osnovne škole „Hamdija Kreševljaković“, radnici Rudnika dobitnici ratnog priznanja Zlatni ljiljan, te ratni komandanti, v.d. općinski načelnik Aldin Šljivo, članovi Uprave Rudnika Kakanj, i zaposlenici Stručnih službi Rudnika.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u