KakanjLive | Subota, 04.07.2020. godine

Postavljanje kanalica na putu za Tršće

11.11.2017. - Poslije izvršenog asfaltiranja na dionici puta za Tršće vrši se postavljanje betonskih kanalica i sigurnosne ograde

trscekanalice

U toku su radovi na preostalim poslovima  rekonstrukciji dionice puta Kakanj-Tršće-Ponijeri, dionice od Zgošće do skretanja za Zagrađe.Mole se svi učesnici u saobraćaju da obrate pažnju na privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Premda još traju radovi, rekonstruisana dionica ceste Zgošća-Tršće-Ponijeri, od Zgošće do skretanja za Zagrađe, je već u funkciji kako bi se korisnicima ove ceste olakšalo svakodnevno kretanje koje je bilo otežano u vrijeme kada je nužno bilo koristiti alternativne saobraćajnice.

Potreban je oprez jer su nužna zauzimanja jedne trake od strane izvođača radova obzirom da se radovi nakon izvršenog asfaltiranja i dalje odvijaju. Trenutno se radi na izradi montažnih betonskih kanalica i postavljanju sigurnosne ograde od čelika.

Moguća je i pojava manjih odrona na putu jer su na tom području izvođeni veoma obimni i zahtjevni radovi koji su uključivali i miniranje stijena. U nastavku radova zaštita kosine će biti izvršena postavljanjem čeličnih mreža, a obaveza izvođača radova je i postaviti sigurnosne ograde od čelike, te izraditi betonske kanalice.

trsceasfaltiranputUkupna dužina dionice ceste na kojoj se vrši rekonstrukcija iznosi 1.548 metra

Plan za budući period je nastavak rekonstrukcije puta Zgošća-Tršće. Prva aktivnost u nastavku će biti izrada projektne dokumentacije sanacije velikog klizišta, te izgradnje saobraćajnice na tom lokalitetu kako bi se rekonstruisala i dionica puta od skretanja za Zagrađe do mosta u Skenderovićima. I sanacija ove dionice će biti veoma veliki i zahtjevan projekat obzirom na postojanje velikog klizišta.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u