KakanjLive | Nedjelja, 31.05.2020. godine

Poslovni savjet Ekonomskog fakulteta zasjedao u Kaknju

16.05.2018. - Dvadesetpeta sjednica Poslovnog savjeta Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu održana u Tvornici cementa Kakanj

U utorak 15. maja 2018. godine u prostorijama Tvornice cementa Kakanj održana je 25. sjednica Poslovnog savjeta Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Na sjednici su predstavljeni “Efekti stranih direktnih ulaganja na primjeru Tvornice cementa Kakanj“, te uspostava Centra izvrsnosti na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Za Tvornicu cementa i Kakanj, zasjedanje  Savjeta izvan Sarajeva predstavlja posebno priznanje jer je ovo tek drugi puta da ovaj Savjet zasjeda izvan Sarajeva, a kojeg sačinjava  više od 30  uspješnih i stručnih poslovnih ljudi.

Okupljenim učesnicima se obratio Branimir Muidža, predsjednik Poslovnog savjeta i direktor Tvornice cementa Kakanj, koji je iznio odlične poslovne uspjehe Tvornice cementa, naveo investicije u BiH i inozemstvu te  ispunjavanje ekoloških standarda,  sa  brigonm o lokalnoj zajednici kroz brojne donacije i sponzorstva koje su dio operativne i strateške politike Tvornice cementa Kakanj.

Nermin Mandra, načelnik općine Kakanj, govorio je o uspješnosti kaknjske privrede koja izgleda nestvarno obzirom na činjenicu da ekonomiju nose bivši socijalistički giganti– Cementara, Rudnik mrkog uglja i Termoelektrana.

Kemal Kozarić, dekan Ekonomskog fakulteta u Sarajevu istakao je saradnja Općine Kakanj i Tvornice cementa kao  odličan primjer  sinergije lokalne zajednice i realnog sektora za dobrobit građana.

Inače, Poslovni savjet Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, kojim predsjedava Branimir Muidža,  ima savjetodavnu ulogu, kako bi se pravovremeno prikupile informacije iz poslovne zajednice vezano za potrebe u pogledu profila kadrova, unapređenja obrazovnog procesa, izbora adekvatnih smjerova studiranja i slično.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u