KakanjLive | Srijeda, 12.05.2021. godine

Poslije požara kuća u Zagrađu dobila novi krov

02.04.2019. - Mještani Zagrađa su se organizovali i vlastitom akcijom za dva dana očistili posljedice požara i uradili krovnu konstrukciju sa novim crijepom na kući Vehbije Karzića, koju je zahvatio požar u noći s petka na subotu

U noći petak na subotu u selu Zagrađe u porodičnoj kući vlasnika Vehbije Karzića, usljed zuapaljenja dimnjaka buknuo je požar. Zahvaljujući jedinstvu i brzoj reakciji komšija, mještana Zagrađa i vatrogasaca uspjelo se u gašenju požara bez totalne materijalne štete.Ipak šteta je nanesena, kuća je ostala bez krovne konstrukcije, crijepa i značajno je uništen sprat kuće.
Vehbija Karzić je je skoro cijeli svoj život posvetio gradnji kuće, a samo u jednoj noći je mogao totalno ostati bez doma kojeg je godinama podizao.

Zahvaljujući brzoj reakciji te nesebičnom zalaganju komšija i vatrogasaca ugašen je požar, a onda je organizovana akcija u kojoj je Vehbijina kuća dobila novu krovnu konstreukciju i crijep. Ovoga puta na dvije vode.

04Načelnik Šljivo sa mještanima Zagrađa prilikom akcije organizovane u nedjelju

Komšije su pored rada ustupili i materijal bez nadoknade, sve sa ciljem da se Vehbiji i njegovoj šestočlanoj porodici što prije omogući krov nad plavom.
- U nedjelju sam posjetio Vehbiju i zatekao sam preko 40 mještana, prijatelja, rodbine koji su nesebično radili na krovu kuće. Sve je to Vehbija zaslužio svojim poštenjem kroz život. Zagrađani su inače poznati po organiziranosti i dobrim međukomšijskim odnosima - kapu skidam do poda. Ovaj "belaj" ih je još više ujedinio, zapiso je općinski načelnik Kakanja na svojoj facebook stranici.

Općina Kakanj će pomoći Vehbiji u saniranju štete, a pozivamo i vas da, ukoliko ste u mogućnosti pomognete našem sugrađaninu.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u