KakanjLive | Četvrtak, 09.07.2020. godine

Posjete i prijemi načelnika Šljive

21.01.2019. - Vršioc dužnosti načelnika Općine Kakanj, Aldin Šljivo, posjetio je predškolske i i školske ustanove te imao prijem za novoizavranog predsjednika Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu

so1Posjeta područnim školama u naselju Slapna Gora i Termoelektrana

U namjeri da se na licu mjesta uvjeri u stanje školskih objekata, vršilac dužnosti načelnika Općine Kakanj Aldin Šljivo je započeo s obilascima kakanjskih škola. Radi se o aktivnosti prikupljanja podataka o potrebama kakanjskih škola u smislu rekonstrukcije objekata u kojima se odvija nastava.

“Školski objekti se moraju obnoviti. Tražit ćemo to od nadležnog kantonalnog ministarstva, a uključit će se i Općina. Učenici moraju imati adekvatne uslove za boravak u školi. Ovo što sam danas vidio je zaista zabrinjavajuće”, rekao je vršilac dužnosti načelnika Općine Kakanj Aldin Šljivo.

IMG_3656-660x330Hamza Vahid El-Din, novoimenovani predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu bio je danas gost u uredu v.d. načelnika Općine Kakanj Aldina Šljive. Razgovaralo se o planovima za budući rad Studentskog parlamenta, a između ostaloga i o stavu Skupština Studentskog parlamenta koja je osudila slike koje su se mogle vidjeti u javnosti, a koje predstavljaju stanje u studentskim domovima, te je obavezala novo rukovodstvo da na listu prioriteta stavi hitno poboljšanje tih uvjeta.S obzirom da je predsjednik Studenstkog parlamenta Hamza Vahid El-Din, naš sugrađanin, upriličen je ovaj prijem, na kojem je v.d. načelnik Šljivo svome godtu čestitao izbor na mjesto predsjednika Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu.

IMG_3684Vršioc dužnosti načelnika Aldin Šljivo posjetio je i JU za predškolsko obrazovanje i odgoj „Mladost“ Kakanj. Ovom prilikom, zajedno s direktoricom Helminom Murtić, obišao je prostorije obdaništa kako bi sagledao stanje objekata i potrebe za novim ulaganjima.

“U 2019. godini planiramo realizirati rekonstrukciju dvorišta koje je u lošem stanju, te rekonstrukciju krova na staroj zgradi. U budućem periodu planiramo realizirati i utopljavanje objekata (fasada, stolarija), rekonstrukciju sistema za grijanje, rekonstrukciju vodovodnu mrežu, zamjenu rasvjetnih tijela i zamjenu namještaja koji je dotrajao. Paralelno s ovim aktivnostima trebat će razmišljati i o proširenju kapaciteta obdaništa”, rekao je v.d. načelnika Aldin Šljivo.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u