KakanjLive | Utorak, 20.04.2021. godine

Poraz Rudara uz generalnoj provjeri

28.02.2021. - U posljednjoj kontrolnoj utakmici, koju su odigrali na novoizgrađenom terenu s plastičnom podlogom u Žepču, Zeleno-crni poraženi od TOŠK-a rezultatom 3:2

rudardolacBila je to generalna proba dva visokopozicionirana prvoligaša, Rudara i TOŠK-a pred početak proljetnog dijela Prve lige Federacije BiH, u kojem će pokušati ostati u samom vrhu. Svakako više mogu biti zadovoljni Tešnjaci, jer su ostavili bolji utisak i zasluženo pobijedili. Tešnjaci su znalački kaznili neopreznost igrača Rudara kod prvog i trećeg gola dok je drugom pogodatku, kojeg je postigao Srđan Antić, prethodila ofsajd pozicija. Ovi propusti koštali su izabranike trenera Mehanovića, koji ne može biti zadovoljan igrom, jer je bilo previše nedopustivih induvidualnih grešaka, što nije bio slučaj na prethodne tri utakmice (Rudar Breza, Unis i Travnik) na kojima nisu primili ni jedan gol.

Utakmicu protiv TOŠK-a počela je ova jedanaestorica; Bekan-Goralija, Musić,Zilić,- Bečak, Sivac, Žuna, Sadiković, Kobilica, Bešić i Džafić. Umjesto Zilića, Bečaka, Sivca, Sadikovića i Bešića, u drugom poluvremenu šansu su dobili; Imamović, Duraković, Vehab, Šubo i Karalić.
S obzirom da nemaju pravo nastupa protiv Čapljine zbog akumuliranih žutih kartona, trener Mehanović nije koristio usluge Gačana, Čehajića i Mušije, dok je Adnan Hrelja „uplovio“ u bračne vode i bio pošteđen posljednjeg kontrolnog meča, šestog po redu ovozimskih priprema.
Strijelci za Rudar bili su Idriz Džafić u prvom i Belmin Kobilica u drugom poluvremenu.
Iduće subote, 6.marta 2020.godine počinje drugi dio prvenstvene sezone u Prvoj ligi Federacije BiH. Rudar gostuje u Čapljini kod istoimenog prvoligaša, koji zauzima pretposljednje mjesto sa samo 12 osvojenih bodova.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u