KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Poraz Rudara u Živinicama

14.04.2018. - Igrači Slavena već u prvih pola sata igre dva puta su savladali Rudarevog golmana Aleksandra Jovanovića i osvojili tri boda

DSC06919
I dok su na prethodna tri gostovanja (Gračanica, Orašje i Visoko, op.a) primili samo jedan pogodak i to iz slobodnog udarca u Orašju, Zeleno-crni su u Živinicama za samo dvadesettri minute dva puta kapitulirali i ostali bez bodova.

Već na samom početku utakmice Slaven je preko iskusnog Mirnesa Salihović siiglao do vodstva. Salihović je postigao veoma efektan pogodak i pokazao svoje realizatorske sposobnosti. Ovaj rasni golgeter zbog ozljede igru je napustio u 16.minuti, ali to nije utjecalo na igru domaćih koji su u 23.minuti preko mladog Nukića udvostručili vodstvo što im je bilo dovoljno za nova tri boda.

Oslabljena momčad Rudara, kojoj su pored ranije ozlijeđenih Mirze Kovača i Omera Musića, nedostajali kažnjeni Amir Baručija i nedovoljno oporavljeni Belmin Čehajić, nije uspjela doći do preokreta.

Zrele prilike nisu realizirali mladi Anes Vehab i kapiten Belmin Kobilica, koji je bio izložen permanetnim nasrtajima domaćih igrača koji nisu birali sredstva da zaustave najboljeg Rudarevog igrača.

Nesigurni sudija Josip Martinović domaćim igračima izrekao je pet javnih opomena, ali nije imao hrabrosti da pojedince sankcionira isključenjem zbog grubosti.

-Domaći su od samog početka igrali isuviše agresivno, često nedozvoljenim startovima zaustavljali naše napade što im je tolerisano od sudija. Pored toga, bili smo znatno oslabljeni, a rano primljeni golovi i veoma loš teren utjecali su na našu igru koja nije bila na nivou prethodnih gostovanja, izjavio je za naš portal trener Rudara Fadil Hodžić.

Slaven – Rudar 2:0

Gradski stadion u Živinicama. Gledalaca 150. Glavni sudija: Josip Martinović iz Čapljine.Pomoćnici: Boris Dujmović i Marko Zelenika(oba iz Mostara). Četvrti sudija:Marin Pavlović(Ljubuški). Delegat utakmice:Blaženko Dodig(Ljubuški). Posmatrač suđenja:Sead Hasanović iz Sarajeva.
Strijelci:1:0 Mirnes Salihović(9), 2:0 Ajdin Nukić(23)
Žuti kartoni:Kukić, Mašić, Mujkić, Omerkić, Jahić (Slaven), Amel Hrustanović (Rudar).

SLAVEN: Sakib Brezičanin, Davor Todorović, Mirza Majdančić, Eldin Omerkić, Almir Kukić, Adnan Jahić, Adnan Mujkić, Dženan Mujagić (od 73.Kenan Numanović), Mirnes Salihović(od 16.Hasmir Salihović), Enis Mašić (od 60.Muhamed Šemić), Ajdin Nukić . Trener:Šefik Imamović.
RUDAR: Aleksandar Jovanović, Armin Sarvan, Amel Hrustanović (od 46.Admir Fočo), Adis Goralija, Ismet Pendek, Armin Topalović(od 76.Admir Smolo), Adin Čiva, Anes Vehab, Belmin Kobilica, Bajro Spahić, Mustafa Mušija(od 52.Vahidin Čaluk).Trener:Fadil Hodžić.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u